Life Fehér Patrik 2024. 08. 30.

Nézd, milyen jól keres a profi homokvárépítő!

Janel Hawkins a világ egyik legjobb homokvárépítő művésze. Nem csak szabadidős foglalkozásról van szó, a hobbiból egészen jól meg is lehet élni.

30 éves, de belül valószínűleg örök gyerek Janel Hawkins. Az amerikai lány 2017 januárja óta mondhatja magát profi homokvárépítőnek, azóta keresi a kenyerét ideiglenes építményeivel.

Állítása szerint éves szinten hat számjegyű összeget keres dollárban, ami legrosszabb esetben is 35 millió forintot jelent.

Felmerülhet a kérdés, hogyan lehet ezzel pénz keresni, ráadásul ilyen sokat. Hawkinst és társait általában lánykérésekhez, esküvőkhöz, illetve egyéb rendezvényekre kérik fel, ahol a különféle témáknak megfelelően ők szolgáltatják a dekort ebben a formában. A hölgy például nemrég a Netflixtől is kapott egy megbízást, hogy társaival együtt egy homokszoborral reklámozzák a legújabb Spongyabob-filmet Alabama államban.

A méretükben is jelentős szobrok bonyolultságuktól függően 4-8 óra alatt készülnek el, és ahhoz, hogy Hawkins megkeresse a fentebb is említett összeget, elég évente 40 szobrot megalkotnia. Egy ideje már nem egyedül dolgozik, asszisztens segítségével készülnek a művek.

“Imádom az építészetet és imádom az építészet mögötti történelmet” – fogalmazott a nő. “Ha a művészetem örökké tartana, nem lenne olyan menő.”

Forrás: SWNS
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Dylan Buell/Getty Images