Life Erdős Norbert 2024. 09. 02.

Ettől az italtól ünneplőbe öltözik a szád

A Rémy Martin idén ünnepli fennállásának 300. évfordulóját, a világ egyik leghíresebb konyaklepárlója, az alkalmat egy különleges itallal teszik emlékezetessé.

A Rémy Martin 300. évfordulóját egy igazán különleges konyakkal ünnepli. Az évfordulós blend nemcsak a ház három évszázados örökségét tükrözi, hanem Baptiste Loiseau pincevezető egyedi vízióját is, amely a következő, konyakkedvelő generációkat inspirálja majd – olvasható a Loiseau nyilatkozatában.

Azért is fontos számukra ez az évforduló, és ez a különleges ital, mert ezzel lehetőségük van elismerni a jelenlegi generáció munkáját is, beleértve azokat a szőlőtermelőket és dolgozókat, akik nap mint nap hozzájárulnak a Rémy Martin sikeréhez

Ez az év nemcsak a francia lepárló 300. évét jelenti, hanem Loiseau számára is különleges, hiszen idén 10 éve, hogy a ház pincevezetője. Loiseau 2014-ben, a konyakház történetének legfiatalabb pincevezetőjeként vette át a stafétát, és azóta ő felügyeli a ház ikonikus Louis XIII konyakját is.

Honnan származik a konyak?

A konyak tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet az ott termesztett fehérbor, majd a belőle készült párlat tett világhírűvé.

A pincevezető bejárta a Domaine de Merpins birtok hatalmas területét, hogy megtalálja azokat a párlatokat, amelyek aromái tökéletesen kiegészítik egymást az ünnepi itaban, és saját egyedi jegyeikkel gazdagítják a ház ízvilágát. Loiseau mintát vett a 290. évfordulós blendből is, és megvizsgálta, hogyan változott az elmúlt 10 évben.

Ettől az italtól ünneplőbe öltözik a szád

“Az a keverék sokkal összetettebb lett, fügés, datolyás, szilvás jegyekkel, igazán koncentrált. Azt akartam, hogy ezekhez az aromákhoz adjak egy csavart, valami könnyedséget, frissességet, ami ellensúlyozza az évek során kialakult sűrűséget” – meséli a lepárlómester.

A 300th Anniversary Coupe névre keresztelt konyak nemcsak ízvilágával, hanem megjelenésével is tiszteleg a Rémy Martin öröksége előtt. A konyakot egy elegáns üvegben kínálják, amelynek formáját a híres 250. évfordulós Coupe ihlette, amelyet a lándzsás kentaur, a cég emblémája díszít.

Ettől az italtól ünneplőbe öltözik a szád

A világon mindössze 6724 számozott palackot adnak ki belőle, amelyek közül csak 1000 darab kap különleges, fából készült díszdobozt. A 300th Anniversary Coupe ára palackonként közel 1 millió forint.

Míg a Rémy Martin idén ünnepli 300 éves születésnapját, nemrég egy olyan palack konyakot mutattunk a FirstClasson, mely egy emberöltővel idősebb a nagy márkánál is:

Kép(ek) forrása: Rémy Martin