Life Kovács Miklós 2024. 09. 10.

Ilyen egy japán luxusvonat, ahol az étel is fejedelmi

A világon akad pár álomutazást kínáló vasúti járat, de aki a legmagasabb szintű kényeztetést akarja átélni kötött pályán, annak Japánba érdemes elutaznia.

Páratlanok a japán luxusvonatok, amelyek közül kiemelkedik a Kjúsú szigetén körbehaladó, minden prefektúrában megálló járat. A japán regionális vasúttársaság, a JR Kyushu által üzemeltetett szerelvényt még 2013-ban indították, és a sikere azóta is töretlen. 

Ennek van egy “kis testvére”, a JR Kyushu Sweet Train, ami a mesés tájakat, a mesteri belső kialakítást, kényelmes utazást még felejthetetlen gasztronómiai élménnyel fejeli meg. A fedélzeten ugyanis egy ötfogásos menüt kóstolhatnak végig az utasok, mely a világ egyik legjobb desszertjével zárul.

Ezt nem más szavatolja, mint Nariszava Josihiro. Az általa 2003-ban alapított éttermet, a „Nariszava alkotásai”-t, a világ 50 legjobb étterme közé sorolják, és két Michelin-csillaggal rendelkezik.

Az ő ehető művészetet lehet kóstolni az elegáns kocsikban, amelyekben főleg az arany és a fekete, illetve a fa természetes színei dominálnak. A belteret a japán ácsok mesteri fogásaival alakították ki, többek között a kumikót alkalmazva. A több ezer éves eljárás lényege, hogy a több száz apró darabból álló díszítést kézzel munkálják meg, kötőelemek, szögek felhasználása nélkül. Így rendkívül precízen kell összeállítani a geometriai formákat.

Yufuin, Japan - Nov 27 2022: ARU RESSHA is a luxury cruise train that lets passengers enjoy the wonders of Kyushu while savoring a delicious course meal onboard

Az alapanyagok helyiek, és így a lehető legjobbak, Fukuoka prefektúrából érkezik az óriási, akár 200 grammot is elérő Amaou-szamóca, de van itt szilvából készült gyümölcsbor, melyet szintén egyedi gyártású üvegpoharakból lehet elfogyasztani.

Járd körbe a luxusjáratot!

A helyiek integetnek a vonatnak, büszkék arra, hogy náluk jár ez a kivételes szerelvény, amely a modern világból egy lassabb, fenségesebb korba repít. A háromórás élményt 80-110 ezer forintnak megfelelő jegyárért élvezhetik a szerencsések, és ebben már a kivételes menü is benne van, étellel-itallal.

Forrás: .tokyomk.global
Kép(ek) forrása: nyitókép: Getty Images/coward_lion