Life Fehér Patrik 2024. 09. 10.

Jobban bírod az ágyban, ha ezt a sportot űzöd

Kutatók szerint egy edzésforma rendkívül hatékony egy, a férfiak szexuális életét gyakran megkeserítő problémával szemben. A javuláshoz élet napi hét perc mozgás is.

A korai magömlés a leggyakoribb szexuális problémák egyike. Korai magömlésről akkor beszélünk, ha az ejakuláció túl hamar következik be. A legáltalánosabb definíció szerint akkor nevezzük korainak a magömlést, ha a férfi a behatolástól számítva 2 percen belül ejakulál. Ez az, amit minden bizonnyal mindenki elkerülne, ennek megfelelően számtalan praktikát, trükköt számon tartanak, mely segít a problémában.

A legegyszerűbb azonban talán az lehet, ha elmegy az ember edzeni. Egy, a Daily Mail által idézett új kutatás szerint ugyanis

a HIIT (high intensity interval training) edzés két héten belül segíthet a gondok csökkentésében.

A témát egy sanghaji egyetemen kutatták 76, 18 és 34 év közötti férfi bevonásával, akik mindannyian tartós kapcsolatban élnek és legalább heti egyszer ágyba bújnak kedvesükkel. Az embereket háromfős csoportokra osztották véletlenszerűen, és közülük az egyikőjük HIIT-zett napi hét percet. Az ismételt, gyors sorozatos, maximális erőfeszítéssel és minimális pihenőidőkkel végzett gyakorlatok már ilyen kevés edzésidőnél is igen hamar, két hét után kifejtették pozitív hatásukat.

Jobban bírod az ágyban, ha ezt a sportot űzöd

A három fős csoportok másik két tagja eltérő légzésgyakorlatokat végzett. Kiderült, hogy ez is hasznos lehet a korai magömlés kezelésében, legalábbis abból a szempontból, hogy a figyelemszabályozásban sokat javultak a résztvevők egy ilyen egyszerű feladattól is. A szexuális életre azonban közvetlenül csak az edzés hatott.

Forrás: Daily Mail, Wikipédia
Kép(ek) forrása: Getty Images