Life Fehér Patrik 2024. 09. 11.

Stadionban nyitottak hotelt, pályára néző kilátással

Bizonyos hotelszobákban ki sem kell szállni az ágyból ahhoz, hogy élőben lássa az ember a focimeccseket. Egyre több, ehhez hasonló szálloda nyílik a világban.

Sokaknál szempont szállodai szoba foglalásakor, hogy milyen a kilátás. Ebből a szempontból egészen különleges hely az angliai Manchestertől északnyugatra fekvő The Bolton Stadium Hotel, mely – mint neve is mutatja -, egy stadionban található. A Bolton Wanderers futballcsapatának otthonában, a Toughsheet Community Stadiumban lévő hotel szobáiból ugyanis

a pályára is kilátás nyílik.

Stadionban nyitottak hotelt, pályára néző kilátással Stadionban nyitottak hotelt, pályára néző kilátással

Persze nem mindegy, hová foglalnak szobát a vendégek: a 125 szobából csak 19 kínál futballpanorámát. A többiek a modern találkozótermek kényelmes páholyaiból szurkolhatnak, telt ház esetén 29 ezer szurkolóval egyetemben.

Stadionban nyitottak hotelt, pályára néző kilátással Stadionban nyitottak hotelt, pályára néző kilátással

Egy ilyen szállodai szoba igazi élmény lehet a futballrajongóknak, ha hajlandóak kifizetni alsó hangon 40 ezer forintnak megfelelő összeget egy éjszakáért, és sikerül szabad szobát találniuk egy meccsnapra. A hotelt üzemeltető Radisson szállodaláncnak nem új ez a koncepció, mivel a Blackpool futballcsapatának stadionjában is működtetnek egy hotelt. Utóbbi nemrég azzal történettel lett felkapott, hogy egy mit sem sejtő család épp egy meccs idején foglalta el szállását – ablakuk alatt a szurkolókkal.

Nemcsak futballstadionokban, de versenypályák mellé is építettek már hoteleket. Anglián belül is találni ilyet, Silverstone-ban, ahová a Hilton húzott fel luxushotelt, de a németországi Nürburgring is büszkélkedhet egy szállodával célegyenese mellett.

Kilátás az egyik silverstone-i hotelszobából (Kép: Hilton)

Kilátás az egyik silverstone-i hotelszobából (Kép: Hilton)

Forrás: Radisson Hotels