Life Fehér Patrik 2024. 09. 13.

Ott lett milliárdos Cristiano Ronaldo, ahol még senki

A portugál sztárfocista mérföldkőhöz érkezett a közösségi médiában: hivatalos oldalain együttesen immár több mint egymilliárdan követik őt.

Cristiano Ronaldo nem csak a futballpályákon tette le névjegyét, hanem a közösségi médiában is. Évek óta ő a legnépszerűbb felhasználó az Instagramon, csak ezen a felületen 638 millió követővel rendelkezik. A portugál azonban nem csak itt van jelen: Facebookon, Twitteren, a kínai Weibón és Kuaishoun, valamint pár hete már a YouTube-on is aktív – utóbbi felületeken rögtön rekordokat is döntött.

A bőrt jelenleg Szaúd-Arábiában rúgó játékos a minap hírül adta, hogy ezeken a felületeken együtt elérte az egymilliárd követőt.

Erre eddig csak ő volt képes.

Ez persze nem azt jelenti, hogy konkrétan egymilliárd rajongója van Ronaldónak, hiszen egy embernek több felületen is lehet profilja. Mindenesetre a tíz számjegyű követőszám egyedülálló, amit meg is köszönt mindenkinek a futballista. “Madeira utcáitól a világ legnagyobb stadionjaiig mindig a családomért és értetek játszottam” – írta.

Ronaldo nyomába egyhamar nem ér senki: a kombinált követőlistán Selena Gomez énekesnő követi őt 690 millióval, a harmadik pedig örök riválisa, Lionel Messi a maga 623 milliós táborával.

Kép(ek) forrása: Sylvain Dionisio ATPImages/Getty Images