Life Fehér Patrik 2024. 09. 19.

Budapesten lép fel a világhírű metálbanda

Jövőre lesz 50 éves az Iron Maiden, de még jobb hír, hogy Budapesten is fellépnek! Különleges koncert lesz a jövő májusi magyar bulijuk.

Rock- és heavy metal rajongók, készítsétek a naptárakat! 2025. május 27-én ugyanis a Budapest Sportaréna vendégül látja az Iron Maident! Érkezésük nem újdonság Magyarországnak: először 1984-ben jártak hazánkban, de 2022-ben is zenéltek nálunk a Groupama Arénában, akkor már a 14. alkalommal. Bruce Dickinson frontember szólóban is járt Budapesten idén június elsején, a Barba Negrában.

A jövő évi buli azonban így is nagy durranás lesz, ráadásul két okból is. Egyfelől a Run For Your Lives című világkörüli turné első európai állomása lesz Budapest, másrészt maga az Iron Maiden is betölti az 50-et. A koncertsorozaton a banda a pályafutását meghatározó korai évtizedekből összeállított dallistával lép színpadra a Live Nation tájékoztatása szerint, azaz ezt a bulit nem érdemes kihagyni a fanatikusoknak.

Bruce Dickinson, a frontember

Bruce Dickinson, a frontember

Jövőre lesz 50 éve annak, hogy Steve Harris basszusgitáros 1975 végén megalapította a zenekart, ezért a turnén hallható dalok a zenekar első kilenc stúdióalbumáról szólnak, az 1980-as Iron Maidentől az 1992-es Fear of the Darkig bezárólag. Számos olyan számot elővesznek, amelyet évek óta nem játszottak, és sok olyat is, amely valószínűleg soha többé nem lesz élőben hallható.

A koncertsorozat első szakaszán – Budapestet is beleértve – az amerikai Halestorm lesz az előzenekar. A turné érinti Csehországot, Szlovákiát, Norvégiát, Dániát, Svédországot, Finnországot, az Egyesült Királyságot, Írországot, Franciaországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svájcot, Németországot, Olaszországot, Ausztriát, Hollandiát. Összesen 27 fellépésük lesz, az utolsó európai koncertet 2025. augusztus 2-án Varsóban adják.

Az eddig már több mint 100 millió lemezt eladó banda addig sem unatkozik: jelenleg is úton vannak The Future Past című turnéjuk keretében.

Hallgass bele, mire számíthatsz a budapesti koncerten!

Forrás: MTI
Kép(ek) forrása: Dave Simpson/WireImage - Getty Images