Life Kovács Miklós 2024. 09. 26.

Világrekord lett az öreg Nokiák iránti rajongásból

Pár öreg Nokiát akart összeszedni, de végül meg sem állt a világrekordig egy spanyol férfi, akinek szenvedélye lett a régi mobiltelefonok gyűjtése.

Sokunk fiókjaiban kallódnak használt, öreg telefonok. Sőt, van, aki elrak pár régi működő darabot a nosztalgia kedvéért, elvégre egy Nokia 3210-esen rekordot dönteni a Snake játékban még mai napig komoly teljesítmény. A barcelonai Wences Palau Fernandez viszont új szintre lépett, és nem állt meg egészen a Guinness-rekordig, jelenleg 3615 mobiltelefon van a birtokában.

A telefonok iránti szeretete akkor kezdődött, amikor 1999 karácsonyán kapott egy szürke Nokia 3210-es készüléket, 2008-ban pedig elkezdte gyűjteni azokat a Nokia-modelleket, amelyeket korábban nem engedhetett meg magának.

Végül kiterjesztette gyűjtését más márkájú telefonokra is, létrehozva a világ legnagyobb mobiltelefon-gyűjteményét.

“A gyűjteményem egyre csak nőtt, és bár egy évre abbahagytam, aztán újra belevetettem magam, azzal a szándékkal, hogy megszerezzem az összes Nokia telefont, a jól ismert modellek mellett azokat is, amelyeket nem hoztak forgalomba, olyan különlegességeket amiket csak prototípusként ismerünk” – mondta a Guinness World Records-nak.

Gyűjteményének néhány különlegesebb darabja a Nokia 3220 Star Wars III. epizód kollekciójából származó Yoda, Starfighter, Obi-Wan Kenobi, Cyborg és Padawan verziók.

A gyűjteményemben nagyon exkluzív és nehezen beszerezhető modellek vannak, a jelenlegi kollekció sok kitartás és anyagi erőfeszítés eredménye, hangsúlyozta a mobilok szenvedélyes rajongója.