Life Kovács Miklós 2024. 10. 03.

Egész nap figyeli a tested a legújabb okosgyűrű

Új kütyünek örülhetnek a viselhető okoseszközök rajongói, a finn Oura Ring legfrissebb verziója mindent tud, amit egy ilyen eszköz tudhat 2024-ben.

Egyre bővül a viselhető okoseszközök tárháza. Az okosórákat már megszoktuk, de a digitális funkciókkal felvértezett gyűrűk még sokaknak újdonságként hatnak, pedig több generáció van már ezekből a piacon, a fejlődés pedig egyre gyorsul.

A terület egyik úttörője a finn Oura Ring, amelyből most dobták piacra a negyedik generációt. Az ígéret szerint az új kütyü a megújult szenzorszerkezetnek köszönhetően minden eddiginél pontosabb adatgyűjtést kínál, de ami a legfontosabb, ez már tényleg gyűrűszerű méretekkel rendelkezik. 

Egész nap figyeli a tested a legújabb finn okosgyűrű

Miért hordana bárki ilyet? 

Az okosgyűrűk újabb frontot nyitnak a hosszú, egészséges életért vívott harcban, egész nap viselhetők, és így pontos képet adnak több életfunkcióról. Alkalmasabb az alvás minőségének követésére mint egy okosóra, sőt, orvosilag az ujjunk alsó része is megfelelőbb hely a pulzusszám és a vér oxigénszintjének mérésére, mint a csukló. 

Az Oura Ring tehát kényelmesebb és pontosabb. Számokban kifejezve: az új szenzorok révén a mintavételi pontok száma 18-ra nőtt, ami több mint duplája a harmadik generációs változatokénak. 

Egész nap figyeli a tested a legújabb finn okosgyűrű

Titánba ágyazott szenzorok

Az Oura Ring 4 titánból készült, és ezúttal a belső oldal is ilyen borítást kapott, felváltva az előző generációk modelljeinél használt epoxigyantát.

Az 1,3 mm magas dudorokat eltávolították, a szenzorok gyakorlatilag síkban helyezkednek el, mindössze 0,3 mm magasak, ami növeli az általános kényelmet. Az Oura Ring 4 súlya 3,3 és 5,2 gramm között van – több méretben kapható -, 7,9 mm széles és 2,88 mm vastag.

A külső borítás hat árnyalatot kaphat, azonban a gyűrű belső oldala nem kap bevonatot, hiszen a titán hipoallergén, valamint bőrbarát. Úszáshoz sem kell levenni: 100 méteres vízállósággal rendelkezik. Az Oura szerint az akkumulátor élettartama nyolc nap, ha ez eltelt, saját dokkja 80 perc alatt teljesen feltölti a lemerült akkumulátort.

Az Oura Ring negyedik eresztését 399 euróért (160 ezer forint) adják az európai piacon, ami 50 eurós áremelkedést jelent a Ring 3-hoz képest, ráadásul a gyűrű használatához előfizetés (havi 7 euró vagy évi 70 euró – 28 ezer forint) is szükséges, ami a szintén megújult Oura applikáció használatának alapfeltétele. 

7 fotó megtekintése
Forrás: Oura
Kép(ek) forrása: Oura