Life Fehér Patrik 2024. 10. 07.

Minden eddiginél extrémebb helyen nyitnak hotelt

Az Antarktiszra induló kirándulók számára tökéletes rajthely lesz az a szálloda, melynél délebbre még nem nyílt hotel a Földön.

Aki jelenleg a világ legdélebben található szállodájában szeretne aludni, annak Chilébe, a Lakutaia nevű hotelbe kell utaznia. A szálloda közvetlenül a Föld legdélebben fekvő városának szomszédságában található. Nem sokáig birtokolhatja azonban ezt a címet, ugyanis Puerto Williamsben komoly beruházásba kezdett a luxushajóiról is ismert Royal Caribbean Group érdekeltségébe tartozó Silversea.

Puerto Williams a magasból (Kép: Getty Images)

Puerto Williams a magasból (Kép: Getty Images)

A szintén luxushajókat üzemeltető cég a mindent felülmúló útvonalait most az elhelyezkedése miatt a rekordok könyvébe kívánkozó szállodával egészíti ki. A munka már elkezdődött az alapkő letételével, és ha minden jól megy, 2025 végén már vendégeket is fogadhat a 150 szobás luxushotel.

A hely alapvetően a Silversea-hajók utasait szolgálhatja ki, akik itt szállnak fel vagy le egy-egy járatról, és fedezhetik fel Patagóniát, Dél-Amerika déli csücskét. A vendégek innen már mondhatni játszi könnyedséggel elérhetik az Antarktiszt is, ami szintén népszerűvé teheti a hotelt számos vendég körében.

Forrás: Silversea
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Silversea