A különleges viszony érdekes italt szült, egy szakéhordókban érlelt, kevert skót whiskyt.
A Chivas Regal legújabb kiadása, a Takumi Reserve a Masuizumi szakéfőzde közreműködésével valósult meg. Az együttműködés részeként korábbi chivasos tölgyfahordókat küldtek Japánba, amelyeket megtöltöttek szakéval, majd kiürítve visszaküldték Skóciába, hogy az új, 12 éves whisky ezen hordókban érlelődhessen tovább.
A két cég korábban, 2018-ban már együttműködött a Link 8888 megalkotásában, amely egy exkluzív kiadás volt. Ez volt az első felvonás, 50 üveg különleges, minőségi szaké, amelyeket előzőleg Chivas Regalhoz használt, amerikaitölgy-hordókban érleltek. Ha tippelnünk kellene, valószínűleg ugyanezeket a hordókat vetették be az idei Takumi Reserve érleléséhez is.
A whisky “bársonyos, gazdag ízvilágot” kínál, amelyben lédús körte, szegfűszeg és szerecsendió jegyei fedezhetők fel.
A 40%-os alkoholtartalmú italt kizárólag Japánban, Tajvanon, a Fülöp-szigeteken és Kambodzsában fogják forgalmazni, egyelőre ismeretlen áron.
„A Chivas Regal Takumi Reserve új területet képvisel a Chivas számára, a kézművesség határainak feszegetésével egy olyan vágyott ital létrehozására törekedve, amely ötvözi a skót whisky gazdag örökségét a prémiumszakéban fellelhető változatos, nemzetközileg inspirált ízvilággal” – nyilatkozta Sandy Hyslop, a Chivas Regal keverési igazgatója egy sajtóközleményben.
A történelmi márkát 1909-ben hozta létre Charles Stewart Howard, a Chivas Brothers lepárló mesterkeverője a skóciai Dumbartonban. A whiskyrajongók leginkább a klasszikus, 18 és 25 éves italaik révén ismeri a nevet, párlataik kapcsán gyakran említik a karakteres füstös jegyeiket. A Takumi Reserve a legújabb próbálkozás, amely kifejezetten az ázsiai piacot célozza meg. Ha valaki arra jár, hozhat egy üveggel, ez a japán-skót vegyesházasság izgalmas lehet.