Life Fehér Patrik 2024. 10. 16.

Hegyoldalnyi graffitiket készít egy férfi

Nem nevezhetőek firkáknak a francia graffitis alkotásai: igazi remekművekről beszélünk, melyek mindegyikének üzenete van.

Guillaume Legros, avagy művésznevén SAYPE az elmúlt években többször is felhívta magára a figyelmet azzal, hogy hatalmas képeket fest különböző helyekre. A művek közelről nézve talán nem is élvezhetőek annyira, messziről azonban remek látványt nyújtanak alkotásai.

Lapozd végig képeit galériánkban a fotóra kattintva!

9 fotó megtekintése

A férfi alapvetően graffitisnek mondható, műveit festékszóróval festi, ám van némi ellentmondás a történetben. SAYPE szerint épp ez a művészetének lényege: a graffitisekhez általában negatív dolgokat kapcsolunk, ő azonban nem tageket vagy értékelhetetlen firkákat pingál a hegyoldalakra vagy épp parkokba, hanem valamilyen pozitív üzenettel bíró képet.

Kép: Harold Cunningham/Getty Images

Kép: Harold Cunningham/Getty Images

A természet nagy méretben való befestése 2012-ben jutott a férfi eszébe, egy időben az új nézőpontot nyújtó, szinte bárki által elérhető drónok szélesebb körű elterjedésével. Három évig tökéletesítette alkotási módszerét, figyelve arra például, hogy a nagy kép ténylegesen összeálljon, de magára a festékre is, hogy az környezetbarát legyen.

Kép: Stefano Guidi/Getty Images

Kép: Stefano Guidi/Getty Images

Leghíresebb műveinek egyike a világszerte már több nagyvárosban is felbukkant kezek voltak. Legros ezzel el szerette volna ismerni a bevándorlókat segítők munkáját, valamint felhívni a figyelmet arra, milyen fontos is lenne, ha kicsit jobban megbíznának az emberek egymásban.

Forrás: Great Big Story
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Harold Cunningham/WireImage - Getty Images