
Egyre szélesebb kör rajong az otthon sütött pizzáért. Komoly szakmai eszmecserék folynak a dedikált csoportokban, cégek garmadája kapott rá a témára, és ma már minden beszerezhető a tökéletes, modern nápolyi típusú előtésztás pizza elkészítéséhez.
Legyen szó olasz tésztákról, vagy kemencékről, tényleg mindenkinek, minden igényre van megoldás. Szabadtéri gázos sütőktől kezdve a szobában használható, de ott is 400 fok feletti hőmérsékletet biztosító csodákig terjed a paletta.
Utóbbi kategóriába tartozik az Ooni újdonsága, amibe némi ész is költözött. A Volt 2 új funkciója a “Pizza Intelligence”, ami egy adaptív hőmérsékletszabályzó rendszert fed. Célja hogy a hő egyenletes és megfelelő elosutásával még jobb eredmény születhessen.
A Volt 2 elektromos, így bármilyen konyhában beltérben használható, és 33 centiméteres pizzákat lehet benne sütni. Az intelligens mód hőszenzorok alapján működik, aminek adatai alapján a rendszer maga állítja az alsó és felső fűtőelem hőmérsékletét. Tehát nem értékeli a pizzát, még nem kóstolja meg, csak a hőmérsékletet lövi be tökéletesen, ami ebben a műfajban sokaknak elsődlegesen fontos.
A sütő maximális hőmérséklete 450 Celsius-fok, ami pont a hagyományos nápolyi pizza sütéséhez ajánlott tartományban van, amely az Ooni szerint körülbelül 90 másodperc alatt sül meg. Ez az egyik a három előre beállított program közül a New York-i és a serpenyős (deep-pan) pizza mellett, a sütő pedig „szabályozza a hőmérsékletet és a ropogósság intenzitását”, hogy az megfeleljen az adott stílusnak. Lehetőség van programozható, egyéni beállítások hozzáadására is, ha más típusú pizzát részesítünk előnyben.
A Volt 2 október 1-től lesz kapható 499 angol fontért, ami a jelenlegi árfolyamon körülbelül 230 000 forintnak felel meg.