Magic Fehér Patrik 2023. 02. 27.

Látványos golfpályát tervezett a sportág legendája

A Tiger Woods által megálmodott két pályát március elsejétől vehetik birtokba a sportág szerelmesei.

Nem sok olyan sport van a világon, ahol a résztvevők a későbbiekben részt vesznek a sportág helyszíneinek valódi formálásában. Nem tudjuk elképzelni például Roger Federert egy teniszpálya tervezése közben, vagy éppen Cristiano Ronaldót és Lionel Messit egy stadion tervrajza mellett. Korábban ilyesmire a Forma-1-ben volt példa, annak idején a bahreini aszfaltcsík tervezésekor Michael Schumacher tanácsát kérték ki két kanyar vonalvezetésével kapcsolatban.

Ám ahogy azt a mellékelt példa is mutatja, a golfban megoldható, hogy a játékos pályatervező is legyen. Erre vállalkozott a sportág legendája, Tiger Woods is, akinek két 18 lyukú pályája március elsején nyitja meg kapuit az arizonai Glendale-ben.

Tiger Woods

Tiger Woods

A két pálya közül a piros a nehezebb, az üzemeltető PopStroke leírása szerint az még a legtapasztaltabbaknak is kihívást jelent. Ezzel szemben (ne tévesszen meg senkit a névadás) a fekete pálya ideális családok számára, illetve bárkinek, aki még csak ismerkedik a golffal.

Az élményt a homokcsapdák és az egyenletesen magas fű mellett a minőségi ételeket kínáló étterem, a rendezvényközpont, egy bár, valamint a legkisebbeknek játszótér és jégkrémes teszi teljessé.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tiger Woods (@tigerwoods) által megosztott bejegyzés

Ami a sportkarriert illeti, Woods magánéleti problémái után az elmúlt években, 47 évesen kezdett visszakapaszkodni a golfelitbe, bár a közelmúltban ismét sikerült egy botránnyal magára vonnia a figyelmet: egy alkalommal tampont adott játékostársának, amin sokan felháborodtak.

Képek: Getty Images