Magic Kovács Miklós 2023. 03. 05.

Az Antarktiszon is működik egy különleges luxushotel

Privát repülővel érkeznek életük kalandjára az Antarktiszra a White Desert kapszulahotel vendégei.

Két vakmerő vállalkozó, Robyn és Patrick Woodhead 2006 környékén álmodta meg az Antarktiszra telepített luxushotel ötletét, ami extremitása ellenére pár éven belül valósággá vált. Hiába van szó szerint a világ végén, és kerül egy hétnapos turnus 22-35 millió forintba, a hely nagyjából sosem üres, az igazi jeges First Class-élményre vágyó utazók egymásnak adják a kilincset.

Mi a hely titka? Az, hogy összehozták a kompromisszumoktól mentes, kényeztető luxust a világ legzordabb zugában, és az utazás minden pillanata teljesen más élmény, mint amit egy átlagos ötcsillagos szálloda adhat.

A világ legzordabb vidékén is akad luxushotel

Az utazás Fokvárosban kezdődik, ahonnan egy Gulfstream G550 típusú privát repülőgép elindul a vendégekkel. A landolás már az Antarktisz jegén történik, ahol az extrém körülményekre felkészített Toyota Hilux terepjárókkal folytatódik az út egészen a hat, kompozitból készített kapszuláig.  

fotó: White Desert Antartica

fotó: White Desert Antartica

A vendégek számára fenntartott, Echo névre keresztelt kapszulákat úgy tervezték, hogy minden luxust és kényelmet képesek legyenek biztosítani. Itt nem expedíciós sátrak várják a vendégeket, ahol napokra el kell felejteni a meleg zuhanyt.

A világ legzordabb vidékén is akad luxushotel

A kényelem ötcsillagos, a beltér pedig minden porcikájában a sci-fi-filmek hangulatát hordozza, mintha egy idegen bolygón felállított kutatóállomáson ébredne az ember. A kavicsra emlékeztető alakú kapszulák nagy része üveg, így páratlan panoráma nyílik a mindig jeges tájra, a falat pedig Terry Virst, immár nyugdíjas asztronauta fotói díszítik, aki a Nemzetközi Űrállomáson lőtte a képeket. 

Elsőrangú a kiszolgálás, és a gorumet falatok mellett izgalomból sincs hiány, a helyi “nyár” adta enyhe időt kihasználva lehet jégbarlangokat felfedezni, meglátogatni a helyi császárpingvineket, de aki akar, csak bringázhat bele a havas semmibe, hely van bőven. 

Az élményt csak a novembertől január végégi tartó időszakban lehet élvezni, az év többi részében a metsző jeges szél, a sötét és a brutális hideg határozza meg a helyet, így a szálloda is bezárja kapuit.

forrás: White Desert