Magic Fehér Patrik 2023. 03. 17.

Többe kerül ez az F1-es szimulátor, mint egy luxusautó

A méregdrága játékszer megalkotásában részt vett a Forma-1-et Max Verstappennel jelenleg uraló Red Bull is.

2022-ben 22-ből 17 Forma-1-es futamot nyert meg a Red Bull RB18-as modellje, ezzel beírta magát az autó a sportág történelmébe. Az energiaitalos csapat versenygépét a pilótákon kívül nem sokan próbálhatják ki, de most közelebb kerülhet valaki az élményhez egy különleges szimulátornak köszönhetően.

A Red Bull ugyanis összefogott a Memento Exclusives nevű, F1-es relikviákat árusító céggel, hogy megalkossák a valaha volt talán legjobb Forma-1-es szimulátort. Ennek lett eredménye az RB18 Show Car Simulator, mely rögtön két kivitelben érkezik: a Champions Edition kidolgozott első szárnyat is kapott, az olcsóbbik változatról (Race Edition) ez azonban hiányzik.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

F1 Authentics™️ (@f1authentics) által megosztott bejegyzés

A két szimulátor Forma-1-es technológiával is készült: mindkét verzió megkapta a glória nevű fejvédő elemet, emellett pedig akkorára szabták a cockpitet, amekkorában Max Verstappennek is el kell férnie élesben. Az oldalszekrény komplex mintázatához eredeti Red Bull-terveket használtak fel, a csapat ugyanis megosztotta a CAD-rajzokat a Memento Exclusive-val.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

F1 Authentics™️ (@f1authentics) által megosztott bejegyzés

A szett 160 kilót nyom, a felhasználónak már csak annyi dolga van, hogy keressen egy konnektort, bedugja F1-es autóját, és már száguldozhat is a virtuális versenypályákon. Persze ehhez előbb ki kell csengetni 75 vagy 100 ezer fontot (34 vagy 45 millió forintot), verziótól függően. A vevők vásárlás előtt még azt is kiválaszthatják, hogy szimulátoruk Verstappen, vagy a csapattárs Sergio Perez rajtszámával érkezzen.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Rob Smalley/Red Bull Content Pool