Magic Fehér Patrik 2023. 04. 05.

Kiderült, mennyit költenek a gazdagok szállásra utazáskor

Egy felmérés szerint a jelentősebb vagyonnal rendelkezők nem szívesen költenek igazán nagy összegeket szállásra.

Évről évre egyre drágábbak az utazások, a nyaralások. A téma minden utazni vágyót érint, beleértve a leggazdagabb réteget is, akik annak ellenére, hogy jóval mélyebb pénztárcával rendelkeznek, megválogatják, mire költik a pénzüket.

Az MLIV Pulse azt vizsgálta meg, hogy mi az az árszint, ami felett már nem szívesebbek költenek a tehetősebbek, ha szállásról van szó. Az amerikai felmérés eredménye eléggé egyértelmű volt: a megkérdezettek döntő többsége (69 százaléka) válaszolta, hogy náluk 500 dollár (171 ezer forint) az éjszakánkénti felső határ. A válaszolók 24 százaléka ennek duplájánál, 1000 dollárnál (343 ezer forintnál) húzza meg a határt. Öt százaléknak belefér az is, ha éjszakánként 2000 dollárt (686 ezer forintot) kell kicsengetniük, mellettük pedig voltak páran (a felmérésben részt vevők 2 százaléka), akik 3000 dollárra (1,029 millió forintra) rakták napi limitjüket.

Kiderült, mennyit költenek a gazdagok szállásra utazáskor

A többség számára szomorú hír, hogy a világ nagyvárosaiban található ötcsillagos szállodáinak jelentős részében az árak már meghaladták az éjszakánkénti 500 dolláros árat. New Yorkban például 523-999 dollár között mozognak a tarifák, Párizsban 707-1382 dollár is lehet egy éjszaka ára, de a népszerű luxus-nyaralóhelyeken is négyszámjegyű összegek a jellemzők dollárban kifejezve.

Budapest ötcsillagos szállodáinak egy része megfelelne a felmérésben legalacsonyabb összeget mondóknak is: vannak olyan Duna-parti, illetve várbeli ötcsillagos hotelek is, ahol éjszakánként kevesebb, mint 100 ezer forintért alhat az ember.

Forrás: Bloomberg, Robb Report
Kép(ek) forrása: Getty Images