Magic Fehér Patrik 2023. 04. 11.

Cápa is tartható ebben a luxusotthonban

A sós vizes tartály csak az egyik különlegessége a New York szélén található vízparti otthonnak.

Számos különféle háziállattal osztják meg életüket az emberek, valószínűleg mindenki tudna legalább fél tucatot mondani akkor is, ha a sorból kivennénk a kutyát és a macskát. A felsorolásban azonban aligha lenne benne a cápa – ám vannak emberek, akik saját otthonukban tartanak tengeri ragadozót.

Erre persze nem sok lakás alkalmas a piacon, most azonban felbukkant egy az Egyesült Államokban. A New York belvárosától két óra autóútra, Long Island keleti végén fekvő Water Millben található otthon az akvárium nélkül is sokak álma lehetne. Már elhelyezkedése is vágyott ingatlanná teszi: a vízparti épületegyüttest rengeteg zöld terület veszi körbe, igazán közeli szomszédból csak egy van, vele kell osztozni a magánbejárón.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hedgerow Exclusive Properties (@hedgerow.exclusive) által megosztott bejegyzés

A közel 5 hektáros terület közepén fekszik a háromszintes otthon 2600 négyzetméternyi élettérrel. Ez igen sok embernek elég lenne, de mutatja ezt a 11 háló- és 14 fürdőszoba jelenléte is – utóbbiakat öt további, WC-vel és csapteleppel felszerelt kisebb fürdőszoba egészít ki.

Rengeteg természetes fény áramlik be az otthonba, így a bő 2800 literes akvárium élőlényei is sütkérezhetnek. Az akváriumhoz cápa nem jár, a házhoz viszont jár egy 14 üléses moziterem, két bowlingpálya lelátóval, egy egypalánkos kosárpálya, egy profi edzőterem, valamint egy játékterem biliárdasztalokkal, tehát bőven van lehetőség a szórakozásra.

Ha pedig pihenni szeretne a tulajdonos, elvonulhat szaunázni a gőzkabinba, a masszázsszobába vagy csak simán medencézni is, melynek partján kortyolgathat egy jóféle bort abból a 350 üvegből, mely elfér az ingatlan saját borospincéjében.

Mindezért nem kevesebb mint 59,5 millió dollárt, átszámítva 20,5 milliárd forintot kérnek. Az ingatlan árusító ügynökség nem csak el-, ki is adja az otthont: júliusban és augusztusban havi 1-1,25 millió dollár (345-431 millió forint) a bérleti díja a villának.

Forrás: Hedgerow Exclusive
Kép(ek) forrása: Getty Images