Magic Fehér Patrik 2023. 05. 17.

17 éve nem eszik egy férfi, csak kólán él

Egy iráni férfi azt állítja magáról, hogy 2006-ban felhagyott az ételek fogyasztásával. A kaja beteggé tette, de azóta kutya baja.

Kissé hihetetlennek tűnik Gholamreza Ardeshiri története: az 58 éves iráni férfi azt állítja, hogy 2006 óta nem fogyaszt szilárd táplálékot, hanem csak vizet és olyan cukros üdítőket iszik, mint a Pepsi vagy a Coca-Cola. A 17 évvel ezelőtti átállás oka egy rossz éjszaka volt: másnap furcsa érzéssel a szájában ébredt, melytől azóta sem tudott megszabadulni, hiába látogatott meg több orvost is bajával.

Ardeshiri úr állítása szerint konkrétan rosszul van már attól is, ha kaját lát, a családja nem is eszik előtte. Emberünk energiaigényét kólákból és egyéb üdítőkből nyeri, napi három nagy kiszerelésű itallal vígan él. Ezt napi fél pohár vízzel egészíti ki, a változatosságról pedig heti egy pohár teával gondoskodik. Pusztán az energiamennyiségekből kiindulva egyébként 4,3 liter kólával simán fedezhető a napi 8000 kJ energia, melyet egy átlagos életet élő ember felhasznál, de az üdítőben fehérje például egyáltalán nem található, ahogy vitaminok, ásványi anyagok és rostok sem.

A férfi különleges diétájával az évek során megszabadult 32 kilótól is, emellett pedig sokkal energikusabbnak érzi magát, mint azelőtt: elég neki mindössze napi négy óra alvás. Míg a többiek alszanak, ő tévézik vagy rejtvényt fejt a beszámoló szerint. Tudja azt is, hogy a kólaalapú táplálkozás egyáltalán nem normális, de Ardeshiri azt mondta az iráni médiának, hogy rendszeresen jár orvosokhoz rutinellenőrzésre, és soha nem szokott semmilyen egészségügyi probléma felmerülni.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images