Magic Fehér Patrik 2023. 05. 18.

Mesés vagyont kínáltak a család házáért, mégsem költöznek

Hihetetlenül nagy összeget is ajánlottak már az ingatlanbefektetők a telekért, a család azonban hajthatatlan, nem költöznek.

Már-már nemzeti hősként ünneplik azt a családot Ausztráliában, akik az ingatlanosok nyomása és pénze ellenére sem hajlandóak megválni otthonuktól. A Zammit família telke az elmúlt időszakban Sydney egyik legismertebb földterülete lett, két okból is. Az egyik szemmel is látható: a talpalatnyi zöld területet heringmódra épített sorházak veszik körbe, az ott élőknek látszólag minimális privát szférájuk maradt.

A másik, ami miatt híres lett, az az, hogy az itt élők nem hajlandóak eladni otthonukat az ingatlanbefektetőknek, akik a megmaradt területet is egységesítenék, ahogy az a környékre jellemző. Volt idő, amikor a Zammit család szomszédságában hasonló telkeken éltek emberek, ám ők idővel kötélnek álltak és eladták ingatlanjaikat. Zammiték viszont megmaradtak egyfajta utolsó mohikánokként 20 ezer négyzetméterükön.

Az ausztrál famíliának felkínáltak már 50 millió ausztrál dollárt (11,3 milliárd forintot) is a távozásért, jóval többet, mint bármikor bárkinek a környéken, de a mesés összeg sem győzte meg őket, és úgy döntöttek, maradnak.

“Régen itt farmok voltak kis vörös téglás házakkal és kunyhókkal. Minden otthon egyedi volt és rengeteg terület volt – ez ma már nincs így, már nem ugyanaz a helyzet” – fogalmazott a család egyik tagja, az 50 éves Diane Zammit a Daily Mailnek.

Forrás: 7NEWS Australia, Daily Mail