Magic Kovács Miklós 2023. 05. 31.

Sokat fizetett Leonardo Di Caprio egyik rajongója

Valakinek szó szerint egy nagyobb vagyont ért meg a Leonardo Di Capriót ábrázoló festmény, de a hatalmas vételár jó célokat szolgál, az árverés bevételét ugyanis jótékonykodásra fordítják.

Leonardo Di Caprio művészete ugyanúgy megihleti az átlagembert, mint a milliárdost, így a világ leggazdagabb egy százalékát jelentő emberek között is bőven akadnak rajongói. Olyan rajongók, akik hajlandóak egy szabad szemmel is jól látható összeget fizetni szinte bármiért, ami hozzá köthető. Ha ez a dolog egy kortárs művészeti alkotás, a befolyt összeg pedig jó célt szolgál, akkor pedig még büszkék is lehetnek magukra az adományozási hajlandóság miatt. 

Ennek köszönhető, hogy május 25-én, a cannes-i amfAR-gálán 435 millió forintért kelt el Damien Hirst Leonardo DiCaprio színészről készült festménye.

A Hirst Spin Painting sorozatának részét képező, a sztár által aláírt, fényes vászonra festett mű még 2016-ban készült. A képet pedig jelenlegi tulajdonosa Christian Levett gyűjtő úgy bocsájtotta árverésre, hogy a bevételt nem ő kapja, a tetemes összeget az AIDS ellenszerének kutatására fordítják. Levett Instagramon számolt be arról, hogy a festményt még 2016-ban szerezte meg magától a színésztől egy általa rendezett fogadáson.