Magic Fehér Patrik 2023. 06. 01.

Bizarr itallal fiatalítja magát az üzletember

Egy thaiföldi férfi azt állítja, hogy az utóbbi időben olyan koktéllal tartja magát formában, mely krokodilvért is tartalmaz.

Az 52 éves thaiföldi üzletember, Rojakorn Nanon életében jelentős fordulat állt be a közelmúltban, ugyanis egy különleges koktélt kezdett el fogyasztani, mely állítása szerint csodát tett szerveivel és idegrendszerével.

A helyi média beszámolója szerint a férfi reggel és este is iszik egy-egy pohár krokodilvért, melyet egy lao khao nevű, rizsből és cukornádmézből készült, 28-40 százalék közti alkoholtartalmú szesszel dob fel. Mindezt már több, mint két hónapja teszi azok után, hogy meglátta, hogy egy krokodilfarmon ilyet árulnak.

Elég bizarrul hangzik mindez, ráadásul az ital egyáltalán nem nevezhető állatbarátnak. Egy krokodilból ugyanis kb. csak két pohárnyi italhoz elegendő vért tudnak lecsapolni, azaz az üzletember hóbortja napi egy állat életébe kerül. Az sem mindegy, hogy milyen krokodilokat választanak ki a koktélhoz: a vevők előnyben részesítik a 3-4 éves ragadozókat, ugyanis ezek a legerősebbek, és az ő vérük van a legtöbb jó hatással a fogyasztókra.

A helyiek egy része úgy tartja, hogy a krokodilok vérének fogyasztása javítja a vérkeringést, erősíti a vörösvérsejteket és növeli a számukat. Vannak, akik azt is gondolják, hogy akár a nemzőképtelenség ellenszereként is működhet, holott erre orvosi bizonyítékok nincsenek.

Forrás: khaosod.co.th
Kép(ek) forrása: Getty Images