Magic Fehér Patrik 2023. 06. 16.

Megújulva tér vissza a látványos luxushangszóró

A korábbiaknál látványosabb és még drágább formában tér vissza a Louis Vuitton hordozható hangszórója, mely egyben divatkiegészítő is.

2021-ben egyszer már sokkolta a világot a Louis Vuitton, amikor előrukkolt Horizon Light Up hangszórójával. A vezeték nélküli eszköz amellett, hogy természetesen zenelejátszásra is alkalmas, sokkal inkább tekinthető olyan divatkelléknek, melyre mindenki felkapja a fejét.

Most megérkezett az utód is a Horizon Silver Light Up képében, mely annyival tud többet, amennyi a nevéből is kiderül: a korábbi barnás-bronzos külső helyett ezüstbe csomagolták a hangszórót, még látványosabbá és figyelemfelkeltőbbé téve a formáját tekintve búgócsigára hajazó kütyüt, melyen a Louis Vuitton motívumai úgy jelennek meg, mintha egy animista vallás legszentebb tárgyát látnánk. A külső borítás java része csiszolt, matt rozsdamentes acélból készült, valódi ezüstöt jóval kisebb mértékben tartalmaz a hangszóró, mint az ember elsőre gondolná.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

A 18 cm átmérőjű, 14 cm magas fémszerkezetet LED-izzók fényei egészítik ki, részben a funkciógombok megvilágításaként, de van, ami pusztán dizájncélokat szolgál. Emellett a tetején egy bőrszíj is található, így fogást is lehet rajta találni anélkül, hogy leárnyékolnánk a 360 fokban sugárzó hangszóró bármely részét.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

Jellemző a termékre, hogy a hivatalos tájékoztatásban előkelőbb helyet foglal el a dizájn leírása, mint az, hogy mit is tud a technika. Ez mondjuk nem is meglepő, tekintettel arra, hogy a nagyon mély a nagyon magas frekvenciatartományban már nem szól a Horizon: a közlemény szerint 59 Hz-től 19 ezerig tart a tudása, miközben az emberi fül hallástartománya 20-tól 20 ezer Hz-ig tart.

A 3600 dolláros (1,25 millió forintos) eszközről 1,5 órás töltés után 15 órán át szólhat a zene, nem csupán Bluetooth-on, hanem wifikapcsolaton keresztül is, emellett pedig hívások lebonyolítására is alkalmas a hangszóró a rajta található három mikrofonnak köszönhetően.

Forrás: Louis Vuitton