Magic Fehér Patrik 2023. 06. 22.

Így kempingeznek a gazdagok a híres fesztiválon

Elképesztő árakon kínálják a világ egyik leghíresebb fesztiváljának csúcskategóriás kempingjegyeit. Tény, hogy többet nyújtanak, mint bármelyik mezei sátor, de megér ennyi pénzt mindez?

Lassan minden ország kinevezhet magának egy nagy fesztivált, mely önmagában is turistacsalogató látványosság tud lenni. A belgáknak ott van például Tomorrowland, nekünk a Sziget, az Egyesült Királyságnak pedig a Glastonbury Festival. Utóbbit ezen a hétvégén tartják: becslések szerint 210 ezer ember zarándokol el a Worthy Farmra, Somersetbe, ahol meghallgathatják, -nézhetik többek között Elton John, Lizzo vagy éppen az Arctic Monkeys fellépéseit.

Így kempingeznek a gazdagok a híres fesztiválon

A Glastonbury területe óriási, több mint 445 hektár (kb. 4,5 Hajógyári-sziget), és egyébként itt is megvan minden, ami a modern fesztiválokra jellemző: zene, számtalan étel- és italárusító hely, illetve rengeteg kempingező. Utóbbiak közül a legszerencsésebbek azonban nem egy sima sátorban, a földön alszanak.

Évről évre készül szálláslehetőségekkel a Glastonbury is, nem is akármilyenekkel: a szervezők folyamatosan emelik a szintet, idén például a legtöbb luxust kínáló területen sparészleg, úszómedence, saját bár és éttermek is találhatóak, ahol minőségi fogások segítségével regenerálódhatnak a fesztiválozók.

Szállások terén már a 3000 fontos (1,28 millió forintos), négy fő számára kényelmes “szobácska” sem rossz, bár elég nagy negatívum, hogy kanapé ugyan van, de egy matracon, a földön kell aludnia valakinek. Nincs azonban ilyen problémája a Tipi Suite lakóinak, ahol nappali, benti zuhanyzó és öt hálószoba található. Ezért már komolyabban a zsebbe kell nyúlni, a helyszíni szállások csúcsát jelentő, nyolc személy befogadására alkalmas egység 25 ezer fontba (10,7 millió forintba) kerül öt éjszakára – ja, és ebben még nincs benne a 340 fontos (146 ezer forintos) fesztiválbelépő.

A képre kattintva galéria nyílik!

6 fotó megtekintése

Ami bennünket illet, a Szigeten is lehet válogatni a szálláslehetőségek közül. A fesztivál területén a legdrágább szálláslehetőségek közé az előre telepített, merevebb falú házikók tartoznak, melyekben konnektor, vetett ágy, törölköző, szőnyeg, ruhaakasztó és még székek is találhatóak. Ha fejenként nézzük, akkor a beszédes nevű Luxpad jelenti a kínálat csúcsát 1445 eurós (534 ezer forintos) árával, melyhez még hozzá kell számolni ebben az esetben is a 151 600 forintos bérletet. A cég, amely ezeket a podokat biztosítja, a Glastonbury Festivalra is szállít ilyeneket:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Podpads (@we_are_podpads) által megosztott bejegyzés

Forrás: Daily Mail, SWNS
Kép(ek) forrása: Matt Cardy/Getty Images