Magic Fehér Patrik 2023. 07. 26.

Dúsgazdag turisták tárhatják fel Kleopátra sírját

Egy luxusutazásokra szakosodott cég olyan utat szervez Egyiptomba, melyen amellett, hogy mindenből a legjobbat kapják a résztvevők, még a történelembe is beírhatják magukat.

VII. Kleopátra sírját sosem találták meg, az utolsó egyiptomi fáraó végső nyughelye utáni kutatómunka még mindig zajlik. Ebből a munkából egy különleges út keretein belül bárki kiveheti a részét, feltéve, ha van rá elég pénze. A luxusutazások szervezésére szakosodott The Luminaire ugyanis olyan kalandot rakott össze, amelyen az utazók is részt vehetnek a feltárásban.

A hatnapos út programjainak sora Kairóban kezdődik, ahonnan a szakkarai nekropoliszba vezet az út. Itt némi bevezető után a vendégek a még a hivatalos megnyitás előtt álló Grand Egyptian Museumba is bebocsátást nyernek tárlatvezetéssel.

A szakkarai nekropolisz (Kép: Getty Images)

A szakkarai nekropolisz (Kép: Getty Images)

A következő megálló Alexandria, ahol egy neves archeológus, Dr. Kathleen Martinez és csapata talált néhány alagutat, melyek lehet, hogy Kleopátra sírjához vezetnek. Ezek feltárása még zajlik, és ez az a rész, ahol a luxusturisták beszállhatnak a munkálatokba.

Mindez alatt az estéket a Four Seasons hoteljeiben töltik a vendégek, két éjszakát Kairóban, hármat pedig a Földközi-tenger partján fekvő kikötővárosban. Mindkét szálloda vízparti fekvésű, ráadásul saját medencével is rendelkezik, melyekben jól eshet a lehűlés a feltárással töltött napok végén.

Az alexandriai Four Seasons medencéje (Kép: Four Seasons)

Az alexandriai Four Seasons medencéje (Kép: Four Seasons)

Kép: Four Seasons

Kép: Four Seasons

Egy-egy ilyen út fejenként átszámítva 7,43 millió forintba kerül, az ár minden költséget fedez. A szervező cég javaslata szerint érdemes az utazást 2023 szeptembere és 2024 májusa közé időzíteni, melyet igény szerint ki is lehet egészíteni olyan extra programokkal, mint a gízai piramisok vagy a szfinx meglátogatása.

Forrás: The Luminaire
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images