Magic Fehér Patrik 2023. 07. 27.

Bemutatták a Samsung legújabb hajtogatós mobiljait

Törd fel a perselyt, ha összecsukható képernyőjű Samsung telefonra vágysz: a most bemutatott darabok közül a legolcsóbb is közel félmillióba kerül, de van, amiért bő 900 ezret kérnek.

Július 26-án Szöulban rendezték a Samsung Unpacked eseményt, ahol a dél-koreai gyártó számos újdonságról lerántotta a leplet. Mind közül talán a legjobban az összecsukható telefonokat várta a nagyközönség, melyekből immár az ötödik generációt mutatták be.

Két telefonnal is előjött a Samsung, a Galaxy Fold 5-tel és a Galaxy Flip 5-tel. Előbbi a nagyobbik, közel kéttenyérnyi helyet foglaló készülék, mely alapvetően nem változott sokat elődjéhez képest. Ellenállóbb, vékonyabb és könnyebb lett, új zsanérjainak köszönhetően immár teljesen össze lehet csukni, erősebb processzor dolgozik benne, a hozzá tartozó érintőtoll is vékonyodott kicsit, a 7,6 colos főképernyőnek pedig megnövelték a maximális fényerejét. Félbehajtva 6,2 colos felületet használhatunk.

A képre kattintva nyílik a Fold 5-galéria!

6 fotó megtekintése

Összességében tehát nem változott sokat a Fold 4-hez képest a Fold 5, esztétikai szempontból azonban mindenféleképpen jó, hogy nem marad semmi rés a képernyő két fele között, miután összecsukja gazdája. A készülékből a legolcsóbb, 256 GB tárhellyel rendelkező változat 770 ezer forintba kerül, a sor másik felén az 1 TB-os darab kedvezmény nélkül 910 ezer forintot kóstál.

A kagylószerűen nyíló, feleakkora Flip 5 jóval olcsóbb, ebből a 256 gigás alapdarab 490 ezer forint, a kétszer ekkora tárhely plusz 50 ezerbe kerül. Ennél a mobilnál már jóval több az újdonság: becsukott állapotban látható kis képernyője 1,9-ről 3,4 colosra nőtt, itt is teljesen össze lehet csukni a mobilt az új zsanér miatt, és új, erősebb chipek is kerültek a készülékbe.

A képre kattintva nyílik a Flip 5-galéria!

5 fotó megtekintése

Radikális átalakulás azonban itt sem történt: marad a 6,7 colos főképernyő-átmérő, a kamerák tekintetében pedig adott egy 12 MP-es képstablizátoros főegység, egy 12 MP-es ultraszéles lencsés, valamint egy 10 MP-es szelfikamera.

Forrás: Samsung