Magic HIRDETÉS 2023. 08. 28.

Szakállápolás nyáron

A szakáll sármos, vonzó, férfias. Télen még jól is jön, mert melegít. De mi van nyáron, amikor az ember, ha tehetné, még a bőrét is levenné, csak hogy egy kis levegőhöz jusson? Nos, semmi vész! A megoldás a profi szakállápolás, mellyel megőrizhető a stílusos fazon, ugyanakkor elkerülhetőek a kellemetlenségek.

A szakáll gondozása valójában művészet!

Csak azok gondolják azt, hogy a szakáll ápolása egy kis csitt-csattból áll, akik még soha nem néztek végig egyetlen profi szakállvágást sem. Egyáltalán nem holmi ollóval viaskodásról szól a történet. Kivéve persze, ha az arcszőrzetnek se formája, se fazonja, de ez azért keveseknek jön be.

A szakáll attól ellenállhatatlan, ha ápolt. Ha nincsenek erre-arra meredező, kósza szőrszálak, ha a száj szexi íve jól látható, és ha az arc sem teljesen fedett, azaz a mimika jól érvényesülhet. Ehhez azonban folyamatos odafigyelésre és szakszerű törődésre van szükség. Mert, mint ahogy azt a férfiak a saját arcbőrükön tapasztalják, az arcszőrzet roppant gyorsan nő. Az ápoltságba pedig nem fér bele a kusza látvány. Száz szónak is egy a vége, a rendszeres gondoskodás kivédhetetlen. A kérdés az ezek után már csak az, hogy hogyan, és mivel.

Szakállápolás nyáron

Elő a farbával, meg a speciális kiegészítőkkel!

Aki eddig abban a hitben élt, hogy a szakállápolás egyet jelent a nyírogatással, az bizony tévedett. Neki lehet fogni így is, de a látványos sikertelenség előbb-utóbb úgyis szembetűnővé válik. A szakáll vágásához, fésüléséhez, tisztításához és ápolásához elengedhetetlenek a különleges kiegészítők, kellékek. Ide sorolhatóak a szakállolajak, a samponok, a balzsamok, az ollók és a kefék. Ezek akár külön-külön is beszerezhetőek, de talán a leginkább praktikus ötlet a szettben gondolkodás, hiszen a készletben minden megtalálható egy helyen, ami a témában releváns, nélkülözhetetlen.

A szakállat meg kell tisztítani, mert mint minden szőrzet, ez is koszolódik, sérül. Egyébként ez logikus fejlemény, lévén alapvetően az arcszőrzet, mint amúgy minden egyes szőrzet célja a test védelmének megerősítése. A szőr egyfajta külső, felfogó rétegként funkcionál. Az első lépés tehát a tisztává varázslás. A minél selymesebb, ragyogóbb hatás elérésének érdekében megéri mind sampont, mind balzsamot használni.

A vágás speciális ollóval kifejezetten egyszerűvé válhat. Ha már megvan a fazon, akkor tulajdonképpen inkább igazításról beszélhetünk. A kefével könnyedén kifésülhetőek a rakoncátlankodó szőrszálak. A szakállolaj a hab a tortán, már ami a kozmetikumokat illeti, mivel dúskál azokban az ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban, amik a szakáll épségéért, fényességéért, egészségéért felelősek. Pár könnyed mozdulattal meg is oldható az olajozás, de ildomos odafigyelni a mértékre, a mennyiségre, ugyanis a túlzásba vitt olajfelvitel pont az ellenkező hatást hozhatja elő, mint ami a cél.

Tulajdonképpen ennyi az egész! Nyáron a brutális hőség, valamint a bőr irritációjának elkerülése miatt jó ötlet a megszokottnál egy picit rövidebb fazont választani, így a komfortérzet megőrizhető, miközben a szakáll adta stílusos megjelenésről sem kell lemondani.

Forrás: Notino