Magic Fehér Patrik 2023. 09. 15.

Megmutatjuk Lionel Messi amerikai álomotthonát

Az argentin sztárjátékos mesébe illő körülmények között, új csapatának központjától egy köpésre fog lakni.

Lionel Messi már a nyár közepén megérkezett az Egyesült Államokba, első trófeáját már be is zsebelte az Inter Miamival. Az elmúlt hónapokban azonban még nem volt megoldott lakóhelyének kérdése, eddig egy szerénynek szintén nem mondható, de csak ideiglenes lakhelyen töltötte idejét a Messi família.

A világbajnok párjával, Antonela Roccuzzóval közösen aktívan keresgélt a keleti parton, mire végül rátaláltak új, immár állandó otthonukra. A Fort Lauderdale-ben kiválasztott ház 975 négyzetméteres, 10 háló- és 9 fürdőszobával rendelkezik – a legnagyobb háló önmagában 148 négyzetméteres! Mindezek mellett tartozik hozzá egy medence, illetve két kisebb hajókikötő a saját, bő 50 méteres vízparti szakaszon, mely összeköttetésben áll az Atlanti-óceánnal.

Messiék új otthona egyáltalán nem titkos, ismert a ház címe is, azonban a privát szféra ezen a részen abszolút biztosított. Amerika leggazdagabb emberei laknak errefelé, a környékre nemigen fogják betenni mezei rajongók a lábukat.

Többek között ez a tény, azaz a családjának biztosított nyugodtabb környezet  is közrejátszott annak idején Messi Miamiba igazolásánál. Volt azonban még egy szempont az otthonválasztáskor: a ház mindössze 15 percre fekszik a DRV PNK Stadiumtól, az Inter Miami pályájától.

Az ingatlant 10,8 millió dollárért (3,8 milliárd forintért) vásárolták meg Messiék a korábbi tulajdonostól, John és Stacy Dickersontól. A pár mindössze 16 hónapig birtokolta a helyet, de emiatt aligha szomorkodnak, hiszen csak a ház eladásával szép összeget kerestek: a tavalyi év elején még 9 millió dollárért (3,24 milliárd forintért) cserébe került hozzájuk a 91 Compass Lane luxusvillájának kulcsa.

Forrás: Mirror
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Harry How/Getty Images, Nyitókép: Megan Briggs/Getty Images