Magic Erdős Norbert 2023. 09. 29.

Meglepő terméket rakott a “polcra” egy bolthálózat

Ahol eddig alapvető élelmiszereket, WC-papírt és napi szükségleteket kielégítő árucikkeket lehetett vásárolni, most aranyrudak is felkerültek a virtuális polcra.

Az amerikai Costco szupermarket-hálózat úgy döntött, hogy a kávé, a tej és a toalettpapír mellé aranyrudakat is rak webshopja polcaira, melyeket bárki megvásárolhat, aki rendelkezik tagsági kártyával. A biznisz bejött, az emberek veszik az aranyat, pedig nem olcsó – számolt be róla a CBS.

Az áruház weboldalán lehet megrendelni az egyedi mintával ellátott, 1 unciás (28 gramm) aranytömböt, amely a Suisse Lady Fortuna Veriscan nevet viseli. Az aranytömb ára jelenleg 1950 dollár (700 ezer forint), ami megfelel az arany tőzsdei árfolyamának. A cikk írásának időpontjában 1 gramm színarany világpiaci ára 22 194 Ft.

Meglepő terméket rakott a polcra egy bolthálózat

A Costco áruházlánc pénzügyi igazgatója, Richard Galanti azt nyilatkozta, hogy úgy viszik az aranyrudakat, mint a cukrot, hatamlas a kereslet irántuk. Az aranyrudakat csak azok vásárolhatják meg, akik rendelkeznek Costco-tagságsági kártyával, amely 30-40 ezer forintnyi dollárba kerül.

Magyarországon a 999,9 ezrelék tisztaságú befektetési célú aranyat (BCA), amihez érmék, lapkák, tömbök formájában juthatunk hozzá, a BÁV zálogékszer fiókjaiban vásárolható, akár úgy is, hogy ők megőrzik nekünk.

Ismeretlen, külföldi weboldalakon keresztül soha ne vásárolj aranyat, rengeteg az átverés bevizsgálatlan, nem megfelelő tisztaságú aranytömbökkel!