Magic Fehér Patrik 2023. 10. 24.

A világ legdrágább házát építi a Föld egyik leggazdagabb embere

A világ 35. leggazdagabb embere egy vagyont fektetett már abba a projektbe, melyből minden bizonnyal a világ legdrágább háza épül majd fel, de ez meg sem kottyant neki.

Nem sok gazdagabb ember van a világon Ken Griffinnél. Az 55 éves üzletember befektetésekkel foglalkozó vállalkozása a koronavírus-járvány évei alatt robbant óriásit, tízéves viszonylatban pedig szinte hihetetlen az az eredmény, amit összehozott: vagyonát meghétszerezve 35 milliárd dollárral (12 521 milliárd forinttal) pihen jelenleg a Forbes milliárdoslistájának 35. helyén.

Ken Griffin (Kép: E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)

Ken Griffin (Kép: E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)

Griffin ekkora vagyonnal simán megteheti, hogy megvegye a Föld legdrágább otthonait, azonban ő nem vásárolgat csak úgy, hanem építtet magának egyet. Nevéhez már fűződött egy rekord, ugyanis még 2019-ben 238 millió dollárt adott egy New York-i penthouse-ért, azonban ez a vásárlás értékben el fog törpülni amellett, ami a floridai Palm Beachen körvonalazódik.

Kép: Google Térkép

Kép: Google Térkép

Az üzletember már tíz évet és 450 millió dollárt (161 milliárd forintot) beletett a város legelőkelőbb részén található 10 hektáros birtok fejlesztésébe, melyen a New York Post szerint egy kb. 4600 négyzetméteres luxusvilla épül egymilliárd dolláros (357 milliárd forintos) értékben.

Kép: Google Térkép

Kép: Google Térkép

Ha elkészül, valószínűleg itt tengeti majd nyugdíjas éveit Griffin, mindössze pár száz méterre délre a korábbi amerikai elnök, Donald Trump mar-a-lagói birtokától. Az eddigi ismeretek alapján a fő rezidencia mellett épül majd a telekre egy vendégház is, valamint egy hatalmas medence, melyben a tervek szerint a vendégházba költöző család is hűsölhet a forró napokon.

Forrás: New York Post
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Joe Raedle/Getty Images