Magic Kovács Miklós 2023. 11. 17.

Szállásként működik az öreg katonai helikopter

Repülőgépből otthont, nyaralót, szálláshelyet kialakítani nem új ötlet. Van, aki egy Boeing gyomrában él évtizedek óta, és élvezi. Mások üzleti befektetésként gondolnak a repülőroncsok lakhelyként való újrahasznosítására.

Ebben a kategóriában pedig a helikopterek igencsak népszerűek. Olcsóbbak, mint a repülők, és könnyebb a mozgatásuk, egy átlagos kamionnal megoldható a dolog, nem kell hozzá speciális logisztika. Ezért is népszerűek az Egyesült Királyságban, ahol több Lynx katonai helikopterből készült már szállás.

Szállásként működik az öreg katonai helikopter

Az aktuális darab Lanceshire megyében, a Ream Hills glampingtáborában vehető ki. A Ream Hills honlapja szerint a a helikopter két gyermek és két felnőtt számára biztosít kényelmes szállást. 

Szállásként működik az öreg katonai helikopter

A gépet 1982-ben gyártották, a királyi haditengerészet használta, és élete nem volt eseménytelen, részt vett az első Öböl-háborúban, járt bevetésen Koszovóban. Minderre már csak a terepszínű festés, a lajstromszám és a propellerek emlékeztetnek. A beltér teljesen új, a pilótafülke helyén minikonyha található, apró hűtővel, vízmelegítővel, hogy angol módra itt szürcsölhessük a délutáni teánkat. 

Szállásként működik az öreg katonai helikopter

Egyéb étkezésre már inkább csak a fából készült teraszon van hely,  a helikopteres glampingegységen belül viszont nincs mosdó vagy bármilyen fürdőszobai felszerelés, így teljesen adott a tábori hangulat, ezekért a szolgáltatásokért el kell csattogni a közös mosdókhoz. Ez némileg ellensúlyozza a helikopteres szállás élményét, de aki rajong a katonai gépekért, annak megérhet ennyi kényelmetlenséget a nagyjából 75-80 ezer forintos éjszakánkénti áron kiadó szállás.

Forrás: Ream Hills
Kép(ek) forrása: Ream Hills