Magic Erdős Norbert 2023. 12. 05.

10 éjszakai fotón az ország karácsonyfája

Teljes pompájában látható az ország karácsonyfája, amelyet a szokásokhoz híven Budapesten, a Parlament mellett állítottak fel. A csodás fenyő Hajdúszoboszlóról érkezett.

A budapesti Kossuth téren felállított fenyőfa kiválasztása az eddigi évekhez hasonlóan idén is felajánlások alapján történt.  Az ország karácsonyfája, a mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyő egy hajdúszoboszlói családi ház kertjéből érkezett az Országház elé.

A kiválasztáskor  mindig nagyon fontos szempont a megfelelő magasság és arányos forma, a kellően dús lombozat, de a szakembereknek olyan szempontokat is figyelembe kell venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, a daru és a szállítójármű helyigénye, valamint az utaztatás viszontagságai.

A hatalmasra nőtt lucfenyő 40 éve növekszik a hajdúszoboszlói pár, Zsuzsa és Imre udvarán – írja az Index.

Pár évvel ezelőtt már felmerült a fa kivágása, de végül meggondolták magukat, a már megérkezett favágókat pedig hazaküldték. A nyári viharok után viszont egyértelművé vált: a fa nem maradhat tovább a kertben.

Zsuzsa szerint hiába szép és egészséges a fenyő, méretei miatt egy nagy szélviharban könnyen veszélyessé válhat. Ekkor jött az ötlet a felajánlásra, Imre titokban indította el a folyamatot. Az alábbi képeket elnézve tökéletesen zárult az óriási fenyő földi pályafutása.