Magic Kovács Miklós 2023. 12. 30.

Ez ma a legdrágább eladó magyar ingatlan, ehhez komoly milliárdosnak kell lenni

Az idei összesítés alapján a vezető ingatlanportál hirdetései között a legdrágább eladott ingatlan egy római-parti luxusvilla volt, ami több mint 700 millió forintért cserélt gazdát.

Izgalmas évet zárt idén a lakáspiac, ami új rekordok beállításával is együtt járt. Az ingatlan.com összeállításából például kiderült, hogy mindössze két hónapig volt a kínálatban az a budapesti Római parton található, 900 négyzetméteres telken álló 460 négyzetméteres és hatszobás villa, ami több mint 700 millió forintért kelt el novemberben.

Viszont messze nem ez volt a kínálat legdrágább darabja. Az árrekorder még mindig gazdára vár, és igen mély zsebbel kell rendelkeznie majd a vevőnek, aki ezt a birtokot a nevére iratja majd.

Gyorsan elkelt a modern ingatlan 700 millióért. (kép: ingatlan.com)

Gyorsan elkelt a modern ingatlan 700 millióért. (kép: ingatlan.com)

 Egy szombathelyi kastély ugyanis kereken 30 millió euróért, a pénteki jegybanki középárfolyamon több mint 11,48 milliárd forintért kínálnak eladásra, hasonlóan magas összegre pedig eddig nem volt még példa a magyarországi lakóingatlanok piacán.

A több mint 65 ezer négyzetméteres telken állói 3600 négyzetméter alapterületű, 41 szobás ingatlanban a hirdetés szerint számos különlegesség található.

Széchenyi István könyvesszekrénye, Andrássy Gyula gróf ágya és a Ming dinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya is, valamint Napóleon lengyel szeretőjének hálószobabútorai.  További kivételes „extra”, hogy a kastély saját termálkúttal rendelkezik.

A kínálatban jelenleg is megtalálható második és harmadik legdrágább ingatlan az acsai és a mocsai kastély, amelyekért 5,05 és 4,98 milliárd forintot szeretnének kapni az eladók.

Ezen kívül is akadtak érdekes “legek” az idei évben, a leggyorsabban eladott lakóingatlanok “vetélkedője” majdnem holtversennyel zárult.

A főváros XIV. kerületében lévő Füredi utcai lakótelep egyik kétszobás, 46 négyzetméteres panellakását 31,9 millióért hirdette meg az tulajdonos, a vásárló pedig 18 órán belül jelentkezett érte. Szintén kevesebb mint 20 óra alatt került új tulajdonosához 82,5 millió forintért egy 100 négyzetméteres, négyszobás isaszegi családi ház.

Még léteznek itthon százezres ajánlatok is. (fotó: Ingatlan.com)

Még léteznek itthon százezres ajánlatok is. (fotó: Ingatlan.com)

A legolcsóbb eladó ingatlant egy putnoki 50 négyzetméteres, szigetelt borház képviseli a kínálatban, aminek eladási ára csupán 300 ezer forint. Ezzel történelmi rekord is született, mert ekkora különbség nem mutatkozott a legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlanok ára között. A putnoki borház és a szombathelyi kastély értéke közti különbség több mint 38-ezerszeres, amire még nem volt példa az ingatlan.com több mint 25 éves történetében – olvasható a cég összeállításában.

Forrás: Ingatlan.com
Kép(ek) forrása: Ingatlan.com