Magic Fehér Patrik 2024. 01. 09.

Kalandos eljutni ebbe a hotelbe, de a látvány mindent megér

Speciális elhelyezkedése teszi egyedivé ezt a szállodát, melynek még azt is megbocsátjuk, hogy a szobákhoz nem tartozik saját fürdő.

Szerettél volna valaha egy kondorkeselyű fészkében aludni?

Ezzel a kérdéssel nyit annak a hotelnek a weboldala, mely a képeken látható. A Skylogde Adventure Suites kapszulái Peruban, a legfontosabb inka lelőhelynek számító Szent Völgy egyik hegyének oldalára vannak erősítve, kb. 365 méteres magasságban. A szobák teljesen átlátszóak, így tényleg olyan, mintha egy madárfészekben lenne az ember, teljesen kitéve a természet viszontagságainak.

Kitettségről valójában nincs szó, ezek egytől egyig luxusburkok meleg ággyal, egy aprócska teakonyhával és egy olyan vécével, ahol vízöblítés nincs is, a felesleges dolgok egy zsákba gyűlnek. A 7,3 méter hosszú, 2,4 méter magas kapszula alumíniumváza a repülőgépipar standardjainak megfelelő minőségű alumíniumból készült, a falak pedig időjárásálló polikarbonátból. Saját fürdőszoba nincs, de nem is bánja az ember, kárpótol mindenért a 300 fokos kilátás.

Aki itt szeretné pihenését tölteni, az először elfárad, ugyanis 400 métert kell via ferrata-útvonalon mászni egy szinte függőleges sziklafalon. Lefelé is hasonlóan kalandos az út, drótkötélpályán száguld a mélybe az utazó távozáskor.

Az ide látogatók általában egy éjszakát töltenek itt, két főre egy éjszaka ára átszámítva jelenleg kb. 335 ezer forint. A program már délután 2-kor kezdődik, ekkor veszi fel a transzfer és viszi a via ferrata-útvonal elejére az embereket, akik átveszik a kötelező biztonsági előírásokat. Másfél óra mászás után forró itallal köszönti őket a Skylodge központja, majd elmondják azt is, hogyan használják a kapszulát. Reggel 7-kor ébresztő, majd reggeli után eljön az élménydús távozás ideje.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images