Magic Fehér Patrik 2024. 04. 15.

Indul az első, kutyáknak szóló luxus-légitársaság

Májusban már a levegőbe is emelkednek a BARK Air első járatai, ahol a kutyák a legfontosabb utasok. Prémium szintű kiszolgálást ígérnek, ezt tükrözik a repjegyárak is.

Kutyával külföldre utazni nem egyszerű dolog, különösen akkor, ha repülne az ember. Kisebb kutyáknál még megoldható, hogy lábhoz, az előttünk lévő ülés alá betoljuk hordozóstól, de ez nem túl kényelmes az állatoknak – a nagyobb ebek utaztatásáról nem is beszélve, akik kb. feladott poggyászként kénytelenek utazni.

Indul az első, kutyáknak szóló luxus-légitársaság

Ezekre kínál rendkívül kutyabarát alternatívát a BARK nevű, mindenféle kutyához köthető terméket gyártó és forgalmazó cég. Összefogtak ugyanis egy meg nem nevezett repülőgép-kölcsönzővel, így elindítva a BARK Air légitársaságot, ahol a kutyák az első számú utasok, de a gazdikkal sem bánnak ebül.

A tökéletes komfort érdekében a foglalást követően először felveszik a kapcsolatot a gazdival, hogy nyilatkozzon a részletes utazási tervről, illetve magáról a kutyáról. Indulás előtt a légitársaság szerint elég csupán 45-60 perccel megjelenni a reptéren utasaiknak, ugyanis náluk egyszerű és hatékony a becsekkolás. Amíg az emberek a kötelező köröket letudják, kedvenceik már ismerkedhetnek utastársaikkal, és enni is kapnak: egyenesen egy séf főzi a kutyakaját!

Beszállásnál egy tapasztalt szakember segítségével szoktatják hozzá a kutyákat saját kabinjukhoz, ha pedig szükséges, extra időt és törődést kap az a négylábú, aki nehezen helyezi magát kényelembe a fedélzeten. Mindebben egyébként nyugtató feromonok, zenék és színek is segítenek, de nyugtató jutalomfalatok, zajkioltó fülvédő és leszedáló ruha is a rendelkezésre áll a stresszmentes utazás érdekében. A kabinnyomás változásait a kutyák ivással küszöbölik ki, a folyadékról is előre egyeztetnek a felek.

A május 23-án rajtoló szolgáltatás elsőként New York és Los Angeles, illetve New York és London között kínál összeköttetést. A sugárhajtású gépeken tényleg igazi VIP ellátásban részesül mindenki, ami nem is meglepő, hiszen 6-8 ezer dollárba (2,2-2,9 millió forintba) kerül egy út kutyának és embernek közösen.

Forrás: BARK
Kép(ek) forrása: Getty Images