Magic Fehér Patrik 2024. 05. 07.

Közel 7500 weboldalt tart nyitva egy ember a böngészőjében

Több mint két éve nem zárja be több ezer megnyitott weblapját egy internetező, aki kissé kiborult azon, hogy úgy tűnt, mégis meg kell tennie ezt.

A környezetemben azt látom, hogy kétféle ember létezik. Az egyik nem hajlandó 3-4 lapnál többet megnyitni a böngészőjében, dolga befejeztével pedig szereti mindet bezárni. A másik csoport (ahova én is tartozom) minden eszközén nyitva tart több tucat lapot (számítógépen 40-nél, mobilon 47-nél vagyok ebben a pillanatban), és lehet, hogy szeretne is ezen változtatni, de valahogy mégsem csökken látványosan ez a szám.

A minap azonban kiderült, hogy egészen kezdők vagyunk ahhoz az X (Twitter)-felhasználóhoz képest, aki nem kevesebb mint

7470 oldalt tart nyitva.

Döbbenetes szám ez, és elképzelni sem tudjuk, mi szükség van ennyi nyitott oldalra, ráadásul – a felhasználó elmondása szerint – több mint két éven át.

Az adat csak azért került a felszínre, mert a Mozilla Firefox nem akarta újból helyreállítani a munkafolyamatot, így segítséget kért a netezőktől, mit is tehetne a böngésző problémájának kezelésére.

Végül némi fájlbúvárkodás és cache-trükközés megoldotta a gondok jelentős részét, így továbbra is nyitva maradhat több ezer oldal nála. A történet kapcsán azonban előkerült egy még durvább eset: a hozzászólások között valaki jelezte, hogy az ő mobilján

24 166 oldal van megnyitva.

Erre már tényleg nincsenek szavak…

Nálad hány oldal van megnyitva? Írd meg nekünk!

Kép(ek) forrása: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images