Magic Fehér Patrik 2024. 08. 06.

Megválasztották a világ legszebb városait

Egy neves építészeti szaklap elsősorban az épületek összképét, de más tényezőket is figyelembe véve összeállította a világ legszebb városainak listáját. Galériánkban mutatjuk a csodás helyeket!

1920 óta létezik az Architechtural Digest nevű magazin, mely évszázados történelmével a világ egyik mértékadó építészeti és dizájnlapjává nőtte ki magát. Szerkesztőségük most összeállította a világ legszebb városainak toplistáját, rendezésük központjában az építészettel. Persze nem csak ez alapján alakult ki a végső sorrend: az értékeléskor figyelembe vették a hely történelmi jelentőségét, a természetben fellelhető látnivalókat, illetve a kulturális nevezetességeket is.

Az alábbi képre kattintva megnyithatod galériánkat a legszebbeknek titulált városokkal!

7 fotó megtekintése

A magazin minden város mellé egy rövid indoklást, ismertetést is fűzött, ezekből elhoztuk a dobogósokat is. A válogatás harmadik helyén a Dominikai Közösség második legnagyobb városa, Portsmouth végzett, mely előkelő pozícióját leginkább annak köszönheti, hogy a város úgy alakul, fejlődik és épül, hogy közben próbálják megvédeni a természetet is.

Portsmouth, Dominikai Közösség

Portsmouth, Dominikai Közösség

Az ezüstérmes az észt főváros, Tallinn lett, ahol a 13. századi Európába csöppenhet vissza az ember, hála a jól megőrzött óvárosnak, mely az UNESCO Világörökség része is.

Tallinn, Észtország

Tallinn, Észtország

A lista élén az ausztráliai Adelaide végzett. Remek art deco stílusban épült épületek találhatóak gyönyörű környezetben: a szörfözésre is alkalmas tengerparttól a minőségi boraikról ismert lankákig minden megtalálható itt.

Adelaide, Ausztrália

Adelaide, Ausztrália

Kép(ek) forrása: Getty Images