Magic Fehér Patrik 2024. 08. 25.

Koleszos trend terjed a luxusszállodákban

A változtatásnak köszönhetően a hotelek több vendéget képesek fogadni, mint korábban, azaz nőnek a bevételeik, a családok mégis spórolnak.

Egy luxushotel szobájától nem feltétlenül azt várná az ember, hogy szó szerint egymás hegyén-hátán legyenek benne az ágyak. Úgy tűnik azonban, hogy ez az új módi. A Bloomberg riportja szerint egyre több helyen döntenek úgy, hogy emeletes ágyakkal szaporítják a szobánkénti ágyszámot. Kis túlzással úgy, mint a legolcsóbb hostelekben, diákszállókon.

Az emeletes ágyakat persze nem úgy kell képzelni, mint a kollégiumokban vagy a már említett hostelekben. Minőségi anyagokból készült, ízlésesen kinéző bútorok ezek, legtöbbször pedig a gyerekek számára tervezik őket, akik talán még szívesebben is alszanak ilyen helyeken.

A riport szerint ez a megoldás a szállodáknak és a vendégeknek egyaránt jó. Előbbiek annak örülhetnek, hogy a szobák számának növelése nélkül is több vendégük, ezáltal több bevételük lehet. Eközben a családok azért lehetnek boldogabbak, mert nem kell több szobát foglalniuk, ezáltal távozáskor kevesebbet kell fizetniük. Különösen azok járhatnak ezzel jól, akinél több generáció utazik együtt – az ilyen utazás egyre népszerűbb szerte a világon.

Forrás: Bloomberg, Robb Report
Kép(ek) forrása: Getty Images