Style Erdős Norbert 2023. 02. 01.

A legdrágább ajándékok, melyeket hírességek adtak a szerelmüknek

Összeszedtük a valaha volt legdrágább ajándékokat, amelyeket híres és hatalmas emberek adtak szívük választottjának. Tudjuk, nem az anyagi érték a lényeg, a szeretet sokkal fontosabb, de azért egy magángépnek is tud örülni bárki.

Az ajándékozás a szeretetet és a hálát hivatott kifejezni, és vannak olyanok a világon, akiket bizony olyan hírességek szeretnek, akiknek nemcsak a hálájuk nagy, de bankszámlájukon pihenő összeg is jól látható, akár nagyobb távolságból.

5. Gulfstream Jet

Tom Cruise és Katie Holmes 2006-ban házasodott össze és 2012-ben vált el. De ezalatt a hat esztendő alatt állítólag elhalmozták egymást különböző ajándékokkal, amelyet Tom Cruise egy igen erős tétellel indított. Nászajándék gyanánt ugyanis egy 20 millió dolláros Gulfstream magángéppel lepte meg kedvesét. Ez aktuális árfolyamon számolva 7 milliárd forint. Azt, hogy válásuk után a színésznő megtartotta-e a gépet, nem tudni.

Az 5 legdrágább ajándék, amelyet valaha nőnek adtak

4. Airbus A319 privát luxusrepülő

Mukesh Ambani 13 éven át volt India leggazdagabb embere, aki soha nem félt attól, hogy megmutassa, mennyi pénze is van. 2007-ben, felesége 44. szülinapjára egy 60 millió dolláros Airbus A319 luxusrepülőt vásárolt ajándék gyanánt. Ez forintban ma 21,5 milliárdot jelentene. Mielőtt még azt hinnéd, egy kis magéngépről van szó, nézd meg, mekkora is egy 319-es Airbus.

 

Igen, ez egy utasszállító, amelyet az indiai üzletember magángéppé alakíttatott, mérhetetlen luxussal felszerelve. De itt még nincs vége, ugyanis ilyen gépekből egész flottája van Ambaninak, az egyik már landolt Budapesten is. Ezt láthatjuk a fenti videón.

3. Nita hajója

Amikor Dhirubhai Ambani 2002-ben meghalt, a Reliance Industries nevű vállalkozását fiai, Mukesh (az imént beszéltünk róla, ő vett repülőt a feleségének) és Anil Ambani vették át. A vállalat értékét akkor 81,3 milliárd dollárra becsülték. Szóval az örökösök nem szűkölködnek. 2008-ban Anil úgy döntött, hogy vagyona egy részét a bollywoodi színésznőre, Nita Ambanira költi, és vásárolt neki egy 34 méteres jachtot 84 millió dollárért. A jacht Olaszországban készült, és nem meglepő módon Nita névre keresztelték.

Nita Ambani a fehér ruhás hölgy a fotón

Nita Ambani

2. Kohinoor gyémánt

A Koh-i-Noor (más néven Kohinoor) története időszámításunk előttre nyúlik vissza. Múltja Indiához, különböző fejedelmekhez, majd az angol koronaékszerekhez kötődik.

Eredetileg egy 181 karát súlyú gyémánt volt, melyet hindu csiszolásában, kissé szabálytalan rozettaformára alakítottak. A XVIII. században a perzsa uralkodó tulajdonába került, és ő adta neki a Koh-i-Noor nevet, amely az jelenti “fényhegy”. A Koh-i-Noor a maharadzsa és a britek között kötött békeszerződés része volt. Harmadik záradékában kikötötték, hogy a gyémánt az angol királynőt illeti. A gyémántot 1850-ben Viktória királynőnek ajándékozták, és ma a londoni Towerben, a koronaékszerek részeként tekinthető meg. Értéke 485 millió dollár, amely esetében eltekintünk az átváltástól.

A Kohinoor gyémánt helyet kapott a királynő koronáján

A Kohinoor gyémánt helyet kapott a királynő koronáján

1. Tádzs Mahal

A Tádzs Mahal az indiai Agrában, a Jamuna folyó partján található mauzóleum, amely valójában egy teljes épületkomplexum, ennek része maga a fehér márványból épült síremlék is. Sáh Dzsahán mogul sah uralkodó 1632 és 1647 között építtette az 1631-ben, gyermekszülésben elhunyt szeretett felesége, Mumtáz Mahal emlékére. Az épület értéket, amelyben a mogul sahot is örök nyugalomra helyezték, 827 millió dollárra becsülik.

Az 5 legdrágább ajándék, amelyet valaha nőnek adtak

Az uralkodó az építkezés befejezése után állítólag az ott dolgozó munkások kezét levágatta, hogy soha többé ne építhessenek még egy ilyen pompázatos épületet, de szó esett megvakításról is, azonban ezt történelmi feljegyzések nem támasztják alá.

Képek forrása: Getty Images