A német Montblanc luxuscikkek változatos palettáját kínálja már 1906 óta. Termékeinek minőségéről mindent elmond, hogy olyan illusztris partnerekkel dolgozik együtt, mint a Pirelli vagy épp a Ferrari. A maranellóiakkal kifejezetten jó a viszony, 2021-bem például Enzo Ferrari előtt tisztelegtek egy különkiadású toll formájában.

Ezúttal a Ferrari Daytona SP3 adott ihletet a németeknek, így született meg a Montblanc Ferrari Stilema SP3. Számos olyan kollaborációval ellentétben, ahol egy nagy gyártó rábízza a kisebbre a munka jelentős részét, itt a Ferrari is beleszólt a végeredménybe, a végső kinézetet Flavio Manzoni dizájnfőnök hagyta jóvá.

Napjaink egyik legjobb Ferrarijához ilyen toll dukál

Az ihletet adó Ferrari Daytona SP3 (kép: Getty Images)

Az ihletet adó Ferrari Daytona SP3 (kép: Getty Images)

Maga a toll egyébként a Montblanc berkein belül ritkán használt anyagból, titánból készült, leszámítva a fehérarany hegyet. Rögtön visszaköszön a Stilema SP3-ról a Daytona SP3 jellegzetes, még a 80-as években készült Testarossa által ihletett fenékformája vízszintes vonásaival. Nem ez az egyetlen hasonlóság a toll és a 829 lóerős, újonnan kb. 2 millió eurós (771 millió forintos) sportkocsi között: mindkettőből csak 599 példányt kap a világ.

Napjaink egyik legjobb Ferrarijához ilyen toll dukál

Amellett, hogy elegánsan néz ki, innovatív megoldást is kapott a Montblanc újdonsága: amit mi egy piros, pengealakú semmiségnek gondolunk, Manzoni szerint hónapokig tartó fejlesztés eredménye. Ez rejti el azt a részt, ahol újra lehet tölteni tintával a tollat, így a dizájn mellett funkciója is van. Mindezek mellett már-már elsiklik, hogy az ágaskodó lovat lézerrel formázták.

Napjaink egyik legjobb Ferrarijához ilyen toll dukál

Az biztos, hogy akiknek sikerül egyet beszerezni az átszámítva 9,8 millió forintos íróeszközből, az kiemelt helyen fogja tartani. Bárki nem veheti meg a tollat, a Ferrari és a Montblanc kiemelt ügyfelei, illetve a Daytona SP3 tulajdonosok biztosan előnyt élveznek.