Style Kovács Miklós 2023. 02. 27.

Páratlan luxussal rendezték be ezt a feltűnő vörös jachtot

Méreteit tekintve nem tartozik a legnagyobb hajók sorába az Ipanema, a belterébe zsúfolt luxus, a barokkos stílus azonban teljesen egyedülálló.

 A luxusjachtok megrendelői sok esetben a tervezőcégekre bízzák a belteret. Legyen méregdrága, tudjon mindent, amit kell, és nyűgözze le az utasokat. Ilyen kérések mentén szinte kivétel nélkül letisztult, egységes, modern belterek születnek, ahol a legmagasabb szintű felhasznált anyagok mellett egyértelműen érződik a 21. század hangulata. 

Az olasz Mondomarine által épített, Hot Lab Studio által tervezett ötvenméteres Ipanema azonban teljesen más kategóriát képvisel. Már a hajótest mutatja, hogy ez a hajó mer feltűnően más lenni. A fedélzetig tartó rész tűzvörös színt kapott, ami messzire ordít a hófehér, esetleg fekete hajókkal teli kikötőben. 

 

Páratlan luxussal rendezték be ezt a feltűnő vörös jachtot

Már ez is elég meghökkentő, de az igazi varázslatot a beltér adja. Itt minden egyedileg, kézzel készült a megrendelő igényei szerint. A vevő szoros kapcsolatban állt a tervezőcsapattal, és napi több telefonhívással, üzenettel nyomatékosította elképzeléseit, a legapróbb részeltekre is odafigyelve.

Páratlan luxussal rendezték be ezt a feltűnő vörös jachtot

Így nem kerülhetett egy olyan kárpit sem a hajóra, amit valamilyen katalógusból néztek ki a belsőépítészek. Minden mintázatot, minden árnyalatot kifejezetten ehhez a hajóhoz készítettek el, álmodtak meg, ami még a luxusjachtok között is igen ritka tulajdonság. 

Páratlan luxussal rendezték be ezt a feltűnő vörös jachtot

Csak márványból 14 fajtát használtak fel, és több dekorációt egyedi 3D-s nyomtatással készítettek kifejezetten az Ipanema számára. A végső összeállítást a 17. század építészete, a burjánzó reneszánsz kastélyok stílusa határozta meg, így itt nincsenek szögletes, minimalista felületek. Díszes, ornamentikus mintázatok bukkannak fel a legtöbb felületen, kijelenthető, hogy a klasszikus, főnemesi luxus elevenedik meg ebben a modern hajóban. 

8 fotó megtekintése

Első tulajdonosa nem használta sokat a gyönyörű hajót, 2022-ben mindössze 200 üzemórát futott motorral adott tovább rajta nagyjából hatmilliárd forintnak megfelelő összegért.

forrás: Mondomarine