Style Fehér Patrik 2023. 03. 26.

Fordítva is hordhatod ezt a cipőt

Többször is meg kellett néznünk a MSCHF újdonságát, hogy felfogjuk, mit látunk a képeken.

A MSCHF, a new york-i székhelyű művészcsoport annyiszor mutatott görbe tükröt a társadalomnak, hogy talán már ők sem tudják megszámolni. Polgárpukkasztó, a pénz körül forgó akcióikról mostanában azonban kevesebbet hallani, ehelyett több energiát fektettek a cipőbizniszre, amivel – ahogy az itt megtekinthető példa is jól mutatja – rengeteget lehet keresni.

Kollekciójuk legújabb darabja a BWD, melyet egyszerre két oldalról is fel lehet venni. Nem úgy kacsalábasan, ahogy azt sokan elsőre gondolnánk, továbbra is megvan, hogy melyik a pár bal, illetve jobb fele. Viszont nincs limit abban, hogy melyik a cipő eleje, illetve hátulja: mindkét oldalon van ugyanis nyílás a lábnak, ahol bele lehet bújni a lábbelibe.

A BWD így két cipő egyben, miközben se nem szandál, se nem sneaker, ha őszinték akarunk lenni. Egyik oldalról felvéve inkább a boka marad szabadon, elrejtve a lábfej nagy részét, megfordítva azonban a lábujjak válnak láthatóvá. Egy gyakorlati következmény biztos: a cipő ebben a formában nem mondható vízállónak.

Érdemes azonban hozzátenni, hogy az ilyen lábbeliket nem is utcai használatra veszik, sokkal inkább gyűjtők csapnak le az ehhez hasonló különlegességre. A MSCHF BWD ára még nem ismert, a cipő április 11-étől válik rendelhetővé a csoport lábbelikre szakosodott alkalmazásában (Androidra itt, iOS-re itt tölthető le).

Forrás: Highsnobiety
Kép(ek) forrása: MSCHF