Style Fehér Patrik 2023. 04. 18.

Ilyen négykerekűje még nem volt a Peugeot-nak

Összebútorozott a Peugeot egy francia bőröndgyártóval, az eredmény egy több szempontból is különleges gurulós táska lett.

Ha van autómárka, amely elmondhatja magáról, hogy szerteágazó, az autózáshoz kevésbé kapcsolódó termékpalettája van, az a Peugeot. Az első Peugeot-termék például egy tekerős kávédaráló volt, melyet tíz különböző méretben lehetett kapni, de történetük során gyártottak kerékpárokat, emellett a konyhában is otthon vannak: méteres borsdarálójuk bármely konyha dísze lehetne, a gasztrotermékeket forgalmazó üzletág Peugeot Saveur néven külön vállalatként működik.

A széles Peugeot-portfólióhoz csatlakozik most a Peugeot Voyages is. A cég a közösségi médiában már januárban elkezdte sejtetni, hogy valami újdonság érkezik, melynek az utazáshoz lesz köze, de a leleplezésre eddig kellett várni. Az oroszlános márka összefogott a Delsey nevű, prémiumbőröndöket gyártó céggel, és előrukkoltak a Peugeot első saját utazós kollekciójával, benne bőrönddel, kerekekkel felszerelt táskákkal és hátizsákokkal.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Peugeot Voyages (@peugeot_voyages) által megosztott bejegyzés

A hétdarabos kollekció középpontjában természetesen a gurulós bőrönd áll, melyet többféle színkombinációban is elkészítettek. Hangsúlyos a kinézete, középpontban az oroszlánnal, mely eltér attól a logótól, melyet az autón látunk: a franciák életmódmárkáján kicsit másképp néz ki a nagymacska, mint az autók orrán lévő pajzsban, emellett jobbra néz, míg a kocsikon lévő balra. A dizájn terén azonban igyekeztek az autózásból is meríteni, dinamikus és határozott vonalak szegélyezik a bőröndöt.

Ami a belső elrendezést illeti, két nagy tágas rekeszbe lehet pakolni, melyek közül az egyik cipzárral zárható. A fogantyúk antibakteriális anyagból készültek, a külső, strapabíró polikarbonát héj pedig stabil alumíniumkeretet rejt. A repülők fedélzetére felvihető változaton helyet kapott egy USB-csatlakozó is: a belül kialakított rekeszbe be lehet tenni egy powerbanket, össze lehet kapcsolni a bőrönddel, a fedélzeten pedig elég csak kívül bedugni a telefont a poggyász nyílásába a töltéshez.

Ilyen négykerekűje még nem volt a Peugeot-nak

Árak tekintetében a Peugeot-bőröndök arra a polcra helyezik magukat, ahová más ismert, prémiumbőröndöket kínáló márkák is. A fedélzetre felvihető kisebb, 55 centis példányt 545 euróért (202 ezer forintért) kínálják, a közepes méretet (73 cm) 695 euróért (258 ezer forintért) adják, a 80 cm magas csúcstermék pedig 795 euró (295 ezer forint).

Forrás: Hypebeast, Peugeot Voyages