Style Fehér Patrik 2023. 04. 24.

Egyszerre jacht, tengeralattjáró és luxushotel ez a jármű

Nehéz besorolni, pontosan mi is az U-Boat Worx Nautilus, de egy biztos: fantasztikusan néz ki.

Ha valakinek rengeteg elköltésre váró pénze van, amiből tengeralattjárót szeretne venni, akkor az nagy eséllyel az U-Boat Worx-höz fordul. A holland cég 2005-ös alapítása óta a világ egyik vezető búvárhajógyártójává vált. Alapítója, Bert Houman privát tengeralattjáróra vágyott, de rájött, hogy a piacon csak olyanokat talál, melyek igazából csak tudományos kutatómunkára alkalmasak és nem az olyan embereknek, mint ő.

A biznisz akkora siker, hogy olyan grandiózus projektekre is van erőforrás, mint a Nautilus. Az eredetileg tavaly szeptemberben belengetett újdonság egy 1250 tonnás, 123 láb (37 méter) hosszú jacht-tengeralattjáró hibrid, olyan belsővel, mely a legjobb luxushotelek enteriőrjét idézi. A monstrum még nincs kész, csak a látványterveket leplezik le időnként, de már árcédula is van az akár 200 méteres mélységig is merülő járművön: a Nautilus indulóára 25 millió euró (9,4 milliárd forint) lesz.

Egyszerre jacht, tengeralattjáró és luxushotel ez a jármű

Túl sok infó továbbra sincs a luxus-tengeralattjáróról, nemrég viszont bejelentették, hogy a belteret egy neves dizájncég, az Officina Armare tervezi majd. Ehhez kapcsolódóan elő is rukkoltak egy halom képpel, az eddigi legrészletesebb ábrázolásokkal arról, mi is várhat azokra, akik birtokba vehetik majd a Nautilus 50 négyzetméteres lounge-át, melynek négy, egyenként 4 méter átmérőjű kör alakú ablakából mesés kilátás nyílik a víz alatti világra.

Egyszerre jacht, tengeralattjáró és luxushotel ez a jármű Egyszerre jacht, tengeralattjáró és luxushotel ez a jármű

A látványtervek betekintést engednek emellett az edzőterembe, a fürdőszobák és a hálók világába – utóbbiból négy is lesz a hajón a központi hálón kívül.

Nézz bele az alábbi galériába, tekintsd meg a képeket!

23 fotó megtekintése
Forrás: U-Boat Worx