Style Kovács Miklós 2023. 04. 28.

A skót whisky adott ihletet ehhez a cipőhöz

A magas minőségű edzőcipők és a különleges Scotch közös jellemvonása, hogy a sikerhez elengedhetetlen a kreativitás, és a szakma mesterszintű ismerete, amit hűen tükröz a Glenmorangie és a The Shoe Surgeon együttműködéséből született lábbeli.

Igazi kiemelt darab kerülhet a kiválasztott gyűjtők birtokába a két cég együttműködése nyomán, valamint akad majd olyan, akinek a forgandó szerencse hozza el a whisky ihlette cipőket. A tervezésért Dominic Ciambrone (The Shoe Surgeon) felel, aki a legendás skót lepárlóüzem, a Glenmorangie stílusából nyert ihletet ehhez a limitált szériához.

A skót whisky adott ihletet ehhez a cipőhöz

Csak 100 pár új cipő kerül a piacra, és ebből 98 pár már előre lefoglalt, kiválasztott fontos személyeknek van félretéve, akiknek már az átadás is élmény lesz: a whisky stílusával átitatott mobil stúdióból fogják majd megkapni a sneakereket. 

A skót whisky adott ihletet ehhez a cipőhöz

Az utolsó két pár sorsa sokkal kalandosabb lesz ennél, egy nyeremányjátékon keresztül, egy online jelentkezés kitöltésével nyerheti meg őket bárki május 20-ig.

A cipők megjelenésükben a lepárlóüzem “játékos eleganciáját és merész színhasználatát” adják vissza, ami feltűnő narancs árnyalatban jelenik meg elsősorban. Érdekes adalék még a lengedező árpát idéző mintájú szarvasbőr betét, valamint a rézből készített díszítőelemek. Természetesen megtalálható a területre jellemző skót tartán szövetminta is a cipő belsejében.

Forrás: Glenmorangie, Maxim
Kép(ek) forrása: Glenmorangie