Style Kováts Olivér 2023. 05. 04.

Élő emlékművön parádézott a Louis Vuitton

Sínen van a Louis Vuitton kora őszi kollekciója, amit ezúttal egy hídon mutattak be, részben filmsztárokkal.

Szokatlan helyszínt választott friss bemutatójának a Louis Vuitton…, mondanánk, ha nem az lenne hosszú évek óta szokatlan, amikor teremben vonulnak a modellek. Ehelyett a francia luxusdivatház most egy dél-koreai hídon állította fel a kifutóját, majd leplezte le a legújabb kora őszi ruhadarabjait.

Akciójában a márka még Donghjok Hvang filmrendezővel, a Squid Game készítőjével is összefogott: úgy tudni, az eseményre a Jamsugyo híd gyalogosbarát alsó fedélzetén, egy nagyjából 800 méteres szakaszon került sor.

Fotó: Justin Shin/Getty Images

Fotó: Justin Shin/Getty Images

A kifutót – azzal együtt pedig a hidat is – narancssárga és kék fénnyel világították meg, a nézők pedig az egyik oldalon foglaltak helyet, és onnan figyelhették, ahogy a modellek végigvonulnak a következő hónapok trendjeinek szempontjából iránymutató ruhakölteményekben. Természetesen ebbe is tettek egy csavart, az első modell ugyanis Dzsung Hojeon (Hoyeon Jung), a Squid Game egyik főszereplője volt, de Chloë Grace Moretz színésznő, Jaden Smith rapper és k-pop-sztárok tömkelege is megjelent a nagyszabású rendezvényen.

„A szöuliak számára ez egy élő emlékmű” – mondta a bemutató helyszínéről Nicolas Ghesquière, a Louis Vuitton női ruházati kreatív igazgatója, miközben a WWD-nek nyilatkozott. „Ez is egy igazi kitalált karakter, ami nagyon sok filmben jelen van. Inspiráló ez a helyszín egy ilyen előadás megrendezésére, egy igazi kifutó” – folytatta. Donghjok hozzátette, eleinte tartott tőle, hogy az időjárás közbeszól majd, de végül nem mosta el az eső a szabadtéri bemutatót.

Nem aprózta el tehát a dél-koreai bemutatkozását a Louis Vuitton – így van, a márka először rendezett divatbemutatót az ázsiai országban. Az Associated Press viszont rámutatott arra, hogy Dél-Korea kezd egyre felkapottabbá válni a luxusmárkák körében, ugyanis szeretnék megcélozni az ottani világot a k-pop zene, továbbá a film- és televíziós produkciók miatt.

Az sem mellékes szempont – mint arról a Robb Report beszámolt –, hogy a dél-koreaiak már bármelyik másik nemzetnél többet költenek luxuscikkekre, még az amerikaiakat és a kínaiakat is megelőzve, így inkább az a meglepő, hogy csak most került sor egy ennyire rendhagyó eseményre.

Forrás: Associated Press, Robb Report, WWD
Kép(ek) forrása: Justin Shin/Getty Images