Style Fehér Patrik 2023. 06. 18.

Elkészítették a világ legkisebb luxustáskáját

Csak mikroszkóp alatt látható igazán részletesen az a Louis Vuitton-táska, melyet egy, a társadalomnak rendszeresen görbe tükröt mutató művészcsoport készített. Valószínűleg így is óriási összegért találhat majd gazdára az apróság Pharrell Williams árverésén.

Számtalan művészeti alkotással és egyéb performansszal rukkolt már elő a New York-i székhelyű MSCHF. A művészeti csoport legtöbbször a fogyasztói társadalmat gúnyolja ki alkotásaival, köztük a legújabbal is, mely nem más, mint egy miniatűr Louis Vuitton-táska.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MSCHF (@mschf) által megosztott bejegyzés

A zöld apróság kisebb, mint egy szem tengeri só, és elég keskeny ahhoz, hogy a tű fokán is átférjen, így joggal nevezhető a világ legkisebb luxustáskájának. Ahhoz, hogy részletesen szemügyre lehessen venni, igazából egy mikroszkópra van szüksége az embernek, ekkor válik láthatóvá az ikonikus monogram is, mely sokak számára státuszszimbólum.

Épp ez az, amire a MSCHF ezúttal rámutat: a Louis Vuitton és más nagy divatmárkák esetében már rég nem a funkció a méret. Akármekkorára összezsugorodhat a táska is, elveszítve ezzel lényegi funkcióját, amíg jól látszik a márkajelzés, addig semmi más nem lehet probléma.

A táskát egyébként el fogják árverezni, ironikus módon a Louis Vuitton művészeti vezetője, a zenész-producer-divattervező Pharrell Williams árverésén, melyet a párizsi divathét alatt tartanak. Az aukción 50 egyedi műalkotás talál majd gazdára a tervek szerint, melyeket az érdeklődők meg is tekinthetnek június 20. és 24. között a francia fővárosban.

Forrás: MSCHF