Style Kovács Miklós 2023. 08. 21.

Furcsa tárgy kerülhet hamarosan az otthonainkba

Lassan nem tudjuk úgy elfordítani a fejünket, hogy ne lássunk egy képernyőt,, és az LG Forme Display még tovább súlyosbítja a helyzetet, ezt a kütyüt gyakorlatilag ablak helyett is használhatnánk.

Elfér az életünkben még egy érintőképernyő? Az LG Forme tervezői szerint igen, a mobil, a táblagép, az okostévé mellé jöhet még egy kijelző az otthonunkba. Az LG és a “Korea Design Membership” által közösen tervezett eszköz tulajdonképpen egy virtuális ablak, amit a nappaliban, hálószobában elhelyezve akár fekve is használhatunk óriási mobiltelefonként vagy képnézegetéshez. 

A koncepció a Z generáció igényeit célozza meg, a TikTok és Snapchat alkalmazásokhoz maximálisan alkalmazkodva. Ezzel óriási méretben lehet élvezni a harsány videós tartalmakat, de életszervező központként, naptárként is tökéletesen funkcionál.

Gigaképernyő is van már, ha kicsi lenne a mobilod

Erre a legtöbb monitor ugyanúgy képes, de az LG Forme kiemelkedik stílusával, kialakításával. Eleve olyan, mint egy bútordarab, letisztult forma, meleg színek jellemzik, simán beférne a svéd lakberendezők katalógusaiba. 

Gigaképernyő is van már, ha kicsi lenne a mobilod

Tetején egy praktikus tárolót alakítottak ki, ahová a többi elektromos kütyü kerülhet, a legérdekesebb megoldás azonban a virtuális “redőny”. A készülék tetején ugyanis van egy gomb, amivel úgymond elfüggönyözhető a tartalom, és ilyenkor tényleg egy ablakot helyettesítő, virtuális képet kapunk. 

Gigaképernyő is van már, ha kicsi lenne a mobilod

Bár gyártásra érettnek tűnik, egyelőre csak koncepció az LG Forme, de a dél-koreai cég széles típuspalettáját elnézve nem lenne csoda, ha rövid időn belül megjelenne a boltok polcain.