Style Fehér Patrik 2023. 10. 09.

Furcsa korlátozással szabályozzák, ki veheti meg ezt a cipőt

Hamarosan debütál a Nike és Travis Scott legújabb közös cipője, mely várhatóan gyűjtői darab lesz. Egy bolt azonban nagyon nem szeretné, hogy kereskedjenek a lábbelikkel, komoly feltételhez köti a vásárlást.

Október 13-át számos sneakerrajongó felírta már a naptárába, ugyanis ezen a napon jelenik meg a Nike Jordan 1 Low “Travis Scott”. A cipő 170 dolláros (62 ezer forintos) áron nyit majd, de tekintettel az 1-es Jordanek, illetve a világhírű rapper népszerűségére, igyekezniük kell a vásárlóknak, akár online, akár boltban csapnának le a lábbelire.

A sneaker különlegessége, hogy ez hivatalosan egy golfcipő, és emiatt biztosan jut belőle olyan boltoknak is, melyek golfcuccokat árulnak. Ilyen a londoni Trendygolf is, amely a premier napjára egy zárt körű eseményt is szervez 72 meghívottnak, akik egy sorsoláson keresztül nyerhetnek bebocsátást az üzletbe.

A sokak által várt cipő

A sokak által várt cipő

Közülük kerülhetnek ki a cipő első vásárlói is, azonban a golfboltnak van egy szigorú feltétele a fizetést megelőzően:

csak az veheti meg a cipőt, aki képes két próbálkozásból 200 yardra (182 méterre), nők esetében 150 yardra (137 méterre) elütni egy golflabdát.

Ezt egy golfszimulátorral ellenőrzik a szervezők az eseményen. A feltételt bevallottan azért szabták a program ötletgazdái, hogy ezzel is megakadályozzák azt, hogy olyanokhoz kerüljön a cipő, akik csak azért vennék meg, hogy azt utána busás haszonnal továbbadják. Így reményeik szerint olyan kaphatja a lábbelit, aki tényleg rendeltetésszerűen használná azt.

A közösségi oldalakon sokan üdvözölték a lépést, mások viszont felhívták arra a figyelmet, hogy ennek nem biztos, hogy örül a Nike, és akár közbe is léphet a cégóriás, hiszen mások akadályozzák, hogy termékeik szabadon eljussanak a vevőkhöz.

Forrás: trendygolf.com
Kép(ek) forrása: Nike