Style Kovács Miklós 2023. 10. 11.

Két világ legjavát adja a Leica új instant fényképezőgépe

A Leica végre piacra dobta második generációs instant fényképezőgépét, amely a találó Sofort 2 nevet kapta (a sofort németül azt jelenti, hogy azonnal). A második generációra hét évet kellett várni, de a paraméterei alapján úgy tűnik, megérte.

Három színben kapható – fekete, piros és fehér, a külső dizájn pedig alapvetően modern, sallangmentes, csak a legfontosabb kezelőszervek kerültek látható helyre. A könnyebb kezelés érdekében a gép hátuljára 3″ képátlójú, 460 ezer képpontos LCD is került.

Két világ legjavát adja a Leica új instant fényképezőgépe

A legjelentősebb előrelépés az első Soforthoz képest az, hogy ez már nem csak egy átlagos, analóg instant fényképezőgép. A második generáció egy hibrid digitális darab 1/5 colos CMOS-érzékelővel, amely 4,9 megapixeles képeket rögzít microSD-kártyára. Vagyis tulajdonképpen egy digitális gép, amibe nyomtató került, így a két világ minden előnyét egyesíti, akár azonnal lehet papírfotónk a kép elkészülte után, de ha nem tetszik, akkor kitörölhetjük, módosíthatjuk is az adott képet. 

Sőt, a Leica Sofort 2 vezeték nélküli kapcsolattal a mobiltelefonról is képes fotókat fogadni, és azokat kinyomtatni. Ezzel 86 × 54 mm méretű papírképek készülhetnek. A Leica Sofort 2 november elején kerül piacra 390 eurós, vagyis nagyjából 150 ezer forintos áron.